ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αντιπολίτευση Δήμος Ιλίου: Βολές κατά ΚΕΔΕ και Πατούλη για το Πάρκο Τρίτση

Αντιπολίτευση Δήμος Ιλίου: Βολές κατά ΚΕΔΕ και Πατούλη για το Πάρκο Τρίτση

«Η ηγεσία της ΚΕΔΕ αδυνατεί να κατανοήσει την ανάγκη των πολιτών για αξιοπρεπείς δημόσιους χώρους αναψυχής και πράσινου».

Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης, Αλληλέγγυα Πόλη και επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Ιλίου για την απόφαση της ΚΕΔΕ να προχωρήσει σε αίτηση ακύρωσης της χρηματοδότησης του Πάρκου Τρίτση.

Το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ με απόφασή του, σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση της, η δημοτική παράταξη «προχωράει σε αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ της χρηματοδότησης του Πάρκου Τρίτση από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, που θα εξασφάλιζε σταθερή χρηματοδότηση, ύψους 58.000 ευρώ το μήνα.

Δυστυχώς η ηγεσία της ΚΕΔΕ του κ. Πατούλη και όσοι συντάσσονται πίσω του, όντας κρυμμένοι μέσα σε πολυτελή γραφεία και διαμερίσματα, αδυνατούν να κατανοήσουν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πλειοψηφία των πολιτών και την ανάγκη τους για αξιοπρεπείς δημόσιους χώρους αναψυχής και πράσινου.

Αδυνατούν να αντιληφθούν τη τεράστια σημασία που έχει η υπεράσπιση αυτού του πάρκου για την Δυτική Αθήνα και κατ’ επέκταση για το λεκανοπέδιο της Αττικής, σε μια εποχή που ο δημόσιος χώρος συρρικνώνεται μέρα με την ημέρα.

Τέλος, για να αποκτήσει κανείς εικόνα αναφορικά με το βάρος που αναλογεί σε έναν Δήμο για την χρηματοδότηση του Πάρκου Τρίτση, αξίζει ενδεικτικά να αναφερθεί πως στο Δήμο Ιλίου αναλογούν ετησίως, κατά δήλωση του Δημάρχου, 15.300 ευρώ το χρόνο για το πάρκο, τη στιγμή που πληρώνει πάνω από 18.000 ευρώ σε έναν μόνο λαϊκό τραγουδιστή, για μία 2ώρη εμφάνιση στις εκδηλώσεις της Λευκής Νύχτας.

Το θέμα είναι τι αξιολογεί κανείς ως σημαντικό, με γνώμονα πάντα τις ανάγκες των πολιτών».