ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ένταση στη Βουλή: Αγοραστός και Πατούλης ζητούν να αποσυρθεί ο «Κλεισθένης»

Ένταση στη Βουλή: Αγοραστός και Πατούλης ζητούν να αποσυρθεί ο «Κλεισθένης»

Ολομέτωπη κριτική από φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δέχθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (16/05/2018) στη Βουλή το σχέδιο νόμου «Κλεισθένης» που θα αντικαταστήσει τον «Καλλικράτη».

Στη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή, όπου ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης ενημέρωσε τα μέλη της για το νομοσχέδιο των 324 σελίδων με τα 237 άρθρα, τόσο ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος και περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, όσο και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης επιτέθηκαν στην κυβέρνηση, ζητώντας την απόσυρση του.

«Το νομοσχέδιο αρχίζει και τελειώνει με το εκλογικό σύστημα και τα δημοψηφίσματα», ανέφερε ο κ. Αγοραστός και κατηγόρησε την κυβέρνηση για κυνικά παιχνίδια εξουσίας και κόλπα χειραγώγησης της κοινής γνώμης. Απέρριψε την άποψη του κ. Πουλάκη ότι «πρώτος στόχος το νομοσχεδίου είναι η εμβάθυνση τη δημοκρατικής και συλλογικής λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» και πρόσθεσε πως δεν υπήρξε ειλικρινής διάλογος με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

«Δεν μας σεβάστηκαν πουθενά», υποστήριξε για να συμπληρώσει ότι δεν είναι η απλή αναλογική της πρώτης Κυριακής αλλά η δόλια, σκοτεινή και ύποπτη αναλογική της δεύτερης Κυριακής.

«Είμαστε θυμωμένοι», σχολίασε από την πλευρά του ο Γιώργος Πατούλης και έκανε γνωστό ότι εντός της ημέρας θα κατατεθούν ψηφίσματα κατά του «Κλεισθένη» από τις Περιφερειακές Ενώσεις των Δήμων, που σε ποσοστό 91% είναι κατά του νομοσχεδίου και ζητούν την απόσυρσή του.

Είπε ότι στην Ευρώπη δεν ισχύει κάτι ανάλογο και κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει από ποια χώρα ξεσήκωσε η κυβέρνηση αυτό το σχέδιο.

Διαβάστε επίσης:

Σχετικές ειδήσεις