ΠΟΛΙΤΙΚΗ

LIVE Blog: Εκλογικός πυρετός στην Ελλάδα - Ορκίστηκε η υπηρεσιακή κυβέρνηση

LIVE Blog: Εκλογικός πυρετός στην Ελλάδα - Ορκίστηκε η υπηρεσιακή κυβέρνηση
Eurokinissi

Εκλογές 2023: Στις 25 Ιουνίου οι δεύτερες κάλπες - Ορκίστηκε η υπηρεσιακή κυβέρνηση -  Live όλες οι εξελίξεις από το Newsbomb.gr.

Το Newsbomb.gr με την ευθύνη της πρωτιάς σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις, συνεχίζει τη LIVE ενημέρωση για οτιδήποτε αφορά τις εκλογές. Οι εκλογές 2023 είναι LIVE στην οθόνη σας, λεπτό προς λεπτό, με κάθε λεπτομέρεια.

Η σαρωτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας δεν ήταν αρκετή για να της δώσει αυτοδυναμία, με το σύστημα της απλής αναλογικής. Ως εκ τούτου, από το πρωί της Δευτέρας (22/5) ξεκίνησε η διαδικασία των διερευνητικών εντολών. Κανείς, ωστόσο, εκ των τριών αρχηγών δεν την αξιοποίησε και όλοι την επέστρεψαν στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου ορκίστηκε Πρωθυπουργός ο Ιωάννης Σαρμάς, Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Ο κ. Σαρμάς μετέβη στη συνέχεια στο Μέγαρο Μαξίμου και παρέλαβε τα πρωθυπουργικά καθήκοντα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στις αιτίες της ήττας, ενώ πέρασε κι ένα αυστηρό μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματος.

Την Κυριακή θα ορκιστεί η νέα Βουλή, η οποία θα διαλυθεί άμεσα. Επιπλέον, το βράδυ της Τετάρτης (24/5) έγιναν γνωστά και τα ονόματα της υπηρεσιακής κυβέρνησης.

H υπηρεσιακή κυβέρνηση ορκίστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής.

Την ίδια ώρα, το ενδιαφέρον στρέφεται και στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ όπου επικρατεί αναβρασμός, με αντικρουόμενες απόψεις. Σε κάθε περίπτωση, η χώρα θα συνεχίσει να ζει σε… εκλογικό πυρετό για τον επόμενο μήνα τουλάχιστον!

Εκλογές 2023 LIVE στο Newsbomb.gr