ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ελληνικό λόμπι των Βρυξελλών που προβοκάρει Πατρίδα και κυβέρνηση!

Το ελληνικό λόμπι των Βρυξελλών που προβοκάρει Πατρίδα και κυβέρνηση!

Μια απίστευτη κατάσταση αντιμετωπίσαν στις Βρυξέλλες την Τετάρτη (24/06/2015) ο Αλ. Τσίπρας, ο Ν. Παππάς και οι άλλοι εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης - Ενα βρώμικο και ύπουλο παιχνίδι των δανειστών που σχεδιάστηκε σε αγαστή συνεργασία με εξωθεσμικά κέντρα και οικονομικοεκδοτικά συμφέροντα της Αθήνας.

Εκπρόσωποι εφοπλιστών και καναλαρχών, επιχειρούν να βγάλουν λάδι την προηγούμενη κυβέρνηση - Τόμσεν: Να μη φανεί κακή η προηγούμενη κυβέρνηση!

Ακριβώς γι’ αυτό το λόγο ο ελληνικός λαός ενημερώθηκε μέσω των επιτελών του πρωθυπουργού ότι ορισμένα κέντρα των δανειστών «υπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα».

Αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr επιμένουν, ότι ήδη από την Τρίτη (23/06/2015) ο στενότερος συνεργάτης του πρωθυπουργού Ν. Παππάς βρέθηκε μπροστά σε ένα απίστευτο (;) σκηνικό, το οποίο συμπληρώθηκε απ’ τις νέες, προκλητικές, άθλιες, αξιώσεις συγκεκριμένων κέντρων των δανειστών, κυρίως δε του ΔΝΤ, τις οποίες απέρριψε κατηγορηματικά ο Αλέξης.

Εγκυρότατη πηγή της Κομισιόν ενημερωσε το Νίκο Παππά, ότι:

• Στις Βρυξέλλες έχει στηθεί ένα άτυπο επιτελείο, το οποίο αποτελείται από «Έλληνες» και πιέζει αφόρητα προκειμένου να αλλάξει η θέση των εταίρων και να ζητήσουν απ’ τον Τσίπρα ακόμα πιο σκληρά μέτρα απ’ αυτά που έχουν επί της αρχής συμφωνηθεί, ώστε «να τον ταπεινώσουν» και επίσης να μην δεχτούν στο κείμενο της συμφωνίας αναφορά στη μείωση του ελληνικού χρέους!

Ήδη όμως είχε αρχίσει να αλλάζει και το κλίμα στο Brussels Group.

Οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ είχαν αρχίσει να προβάλουν αξιώσεις που ήταν αδύνατο να αποδεχτεί η ελληνική κυβέρνηση!

Κι όχι μόνο αυτό.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες μας, κάποια στιγμή ο γνωστός εκ των αρχιτεκτόνων της ελληνικής καταστροφής Πωλ Τόμσεν εξέφρασε σε κάποια κρίσιμη στιγμή της διαπραγμάτευσης την εξής θέση:

• Δεν μπορούμε να δώσουμε στον Τσίπρα μια συμφωνία που θα αποδεικνύει κακή την προηγούμενη κυβέρνηση!

Υπαινισσόμενος δηλαδή, ότι δεν μπορεί να δεχτεί μια συμφωνία που δεν θα περιέχει την αναφορά «περικοπές» σε μισθούς και συντάξεις, κάτι που τελικά περιλαμβάνει στη νέα πρότασή του το ΔΝΤ!

Σε όλα αυτά ο πρωθυπουργός ενημερώνονταν συνεχώς απ’ το Ν. Παππά και με τη σειρά του ενημέρωσε ανώτερους πολιτικούς παράγοντες υπογραμμίζοντάς τους ότι «δεν πρόκειται να κάνω πίσω και να αποδεχτώ αυτές τις ιταμές αξιώσεις»!

Το ανθελληνικό λόμπι που πίεζε και προβοκάριζε κυρίως την πατρίδα και δευτερευόντως την κυβέρνηση, αποτελείται από εκπροσώπους εφοπλιστών, επιχειρηματιών (του τουρισμού συμπεριλαμβανομένου...), καναλαρχών, με κοινό στοιχείο ότι είναι φίλα προσκείμενοι στην προηγούμενη κυβέρνηση των σαμαροβενιζέλων.

Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό, ότι ο Αντ. Σαμαράς αν και πιέστηκε από υψηλό πολιτικό παράγοντα να κάνει δήλωση στήριξης της κυβέρνησης μετά την κωλοτούμπα του ΔΝΤ, έχει αρνηθεί να το κάνει, μέχρι τώρα...

Αντίθετα, την ώρα που ο πρωθυπουργός δίνει τη μεγαλύτερη μάχη στη σύγχρονη πολιτική ιστορία του τόπου, το γραφείο Τύπου της Συγγρού εξέδιδε ανακοινώσεις κάνοντας λόγο για «Απίστευτα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ».

Προφανώς η στρατηγική της ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά εντάσσεται στο πλαίσιο της εθνικής ομοψυχίας ή της μικροψυχίας...

Σχετικές ειδήσεις