ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβέρνηση: Σήμερα η τελευταία φάση που ακολουθείται η διαδικασία του κατεπείγοντος

Κυβέρνηση: Σήμερα η τελευταία φάση που ακολουθείται η διαδικασία του κατεπείγοντος

Εφεξής θα ακολουθείται η κανονική κοινοβουλευτική διαδικασία διαβεβαιώνουν κύκλοι του Μαξίμου, διευκρινίζοντας πως η αποψινή ήταν η τελευταία φάση που έρχονται στη Βουλή νομοθετήματα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Όπως διευκρίνιζαν στο περιθώριο της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής, μετά και το πέρας της ψηφοφορίας για τις τελευταίες προκαταρκτικές δράσεις «αρχίζει η διαπραγμάτευση για τη συμφωνία – μια διαδικασία που θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις 20 Αυγούστου».

Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι σε αυτό το διάστημα αναμένονται νομοθετήματα που δεν σχετίζονται με τη συμφωνία, και τα οποία θα κινούνται στους τέσσερις άξονες που έθεσε ο πρωθυπουργός, μιλώντας σε σύσκεψη με συνεργάτες του την περασμένη Τρίτη - άξονες στους οποίους, όπως είπε, θα πρέπει να ριχτεί το βάρος της κυβερνητικής πολιτικής.

Ενδεικτικά, έκαναν αναφορά στο νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες, η δημόσια διαβούλευση για το οποίο ξεκίνησε σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι οι τέσσερις άξονες στους οποίους ο πρωθυπουργός είπε ότι θα πρέπει να ριχτεί το βάρος της κυβερνητικής πολιτικής αφορούν:

α) στην καταπολέμηση της διαφθοράς και της διαπλοκής

β) στην προώθηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων και αναγκαίων αλλαγών στο πολιτικό σύστημα

γ) στην προώθηση στοχευμένων δράσεων για τη στήριξη των πιο αδύναμων κοινωνικών ομάδων

δ) στην προσπάθεια άμεσης προσέλκυσης επενδύσεων στην χώρα, ώστε να αντισταθμιστούν οι υφεσιακές τάσεις στην οικονομία.

Σχετικές ειδήσεις