ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόωρες εκλογές: «Θεσμική» κόντρα Παυλόπουλου - Κωνσταντοπούλου

Πρόωρες εκλογές: «Θεσμική» κόντρα Παυλόπουλου - Κωνσταντοπούλου

Δυσαρεστημένος φέρεται να είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, από τη στάση της Ζωής Κωνσταντοπούλου για τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών.

Η πρόεδρος της Βουλής θεωρεί άκυρη την έναρξη της διαδικασίας και την επίδοση της διερευνητικής εντολής στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, από τον Προκόπη Παυλόπουλο. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου επικαλείται το άρθρο 37 του Συντάγματος και τονίζει ότι η ίδια δεν ενημερώθηκε θεσμικά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις εξελίξεις, οπότε η διαδικασία των διερευνητικών εντολών δεν μπορεί να ξεκινήσει.

Απάντηση στη Ζωή Κωνσταντοπούλου δίνουν «κύκλοι» της Προεδρίας της Δημοκρατίας, οι οποίοι σημειώνουν: «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τηρεί και εφαρμόζει στο ακέραιο τις διατάξεις του Συντάγματος. Και δεν σχολιάζει προσωπικές και καινοφανείς απόψεις ως προς την ερμηνεία των διατάξεων του Συντάγματος, έστω και αν προέρχονται από πολιτειακούς παράγοντες».

Μάλιστα, ο Προκόπης Παυλόπουλος αναμένεται να ζητήσει, σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, με επιστολή του από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να τον ενημερώσει με θεσμικό τρόπο για το ποιο είναι το κόμμα, το οποίο θα παραλάβει την τρίτη διερευνητική εντολή, θέλοντας να φέρει την πρόεδρο της Βουλής σε δύσκολη θέση για το ζήτημα της Χρυσής Αυγής. Δηλαδή, να αναγκάσει τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να τοποθετηθεί επισήμως για το αν τρίτη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, με τους 25 βουλευτές οι οποίοι ανεξαρτητοποιήθηκαν σήμερα (21/08/2015) από τον ΣΥΡΙΖΑ, ή η Χρυσή Αυγή. Το θέμα αυτό θα απασχολήσει, σύμφωνα με πληροφορίες και τη συνάντηση της κ. Κωνσταντοπούλου με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 13:00 στο γραφείο του προέδρου της ΝΔ, στη Βουλή.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Σχετικές ειδήσεις