ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαύρη μέρα για την ελληνική δημοσιογραφία - Υπουργός απείλησε το Newsbomb.gr

Μαύρη μέρα για την ελληνική δημοσιογραφία - Υπουργός απείλησε το Newsbomb.gr

Αγαπητοί αναγνώστες του Newsbomb.gr, μάταια ψάχνετε να βρείτε το ρεπορτάζ που από το πρωί της Κυριακής 4/10/2015 ανήρτησε η ιστοσελίδα μας για υπόθεση που αφορά συγκεκριμένο υπουργό της κυβέρνησης και τούτο διότι το κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος, έκανε αυτό που έχει μάθει να κάνει σε αντίστοιχες περιπτώσεις εδώ και χρόνια. Τηλεφώνησε και απείλησε ευθέως ότι θα κλείσει στη φυλακή όλους τους δημοσιογράφους του ιστότοπου.

Το κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος επικοινώνησε με το Newbomb.gr και ζήτησε επιτακτικά, εντός μισαώρου, να κατέβει το ρεπορτάζ διότι σε διαφορετική περίπτωση θα υποβάλλει μηνύσεις εναντίον των δημοσιογράφων και θα ζητήσει την αυτόφωρη σύλληψή τους.

Ο «κορυφαίος» υπουργός της... αριστερής κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα δεν μπήκε καν στον κόπο να διαψεύσει ή να επιβεβαιώσει το ρεπορτάζ. Δεν ασχολήθηκε καθόλου με αυτό.

Ζήτησε μόνον να κατέβει, απειλώντας ότι θα συλληφθούν οι δημοσιογράφοι που εργάζονται στο μέσον και οι οποίοι δεν έχουν ούτε την οικονομική επιφάνεια του υπουργού, ούτε βεβαίως την υπουργική του ασυλία.

Επειδή η δημοσιογραφία εκτός από λειτούργημα είναι και βιοποριστικό επάγγελμα ανθρώπων που αμείβονται για να ζήσουν τις οικογένειές τους, το κείμενο εξαφανίστηκε...

Όταν σε «απειλεί» η εκτελεστική εξουσία έχεις να διαλέξεις ανάμεσα στη δημοσιογραφία και στα παιδιά σου που πρέπει να σε δουν το βράδυ να γυρνάς στο σπίτι σου κι όχι να έρχονται να σε βλέπουν στο κρατητήριο επειδή ο υπουργός έχει ασυλία.

Ο κύριος υπουργός φρόντισε να μας πει και για κάποιες «μαγνητοσκοπήσεις» που έχει κάνει σε επιχειρηματία με τον οποίο συνομιλούσε.

Ναι καλά διαβάσατε, ο κύριος υπουργός έχει τη δυνατότητα να συνομιλεί με διάφορους επιχειρηματίες και στη συνέχεια να τους «μαγνητοσκοπεί».

Καλό θα είναι, ο υπουργός της κυβέρνησης ο οποίος «μαγνητοσκοπεί» και «καταγράφει» επιχειρηματίες να δώσει στη δημοσιότητα αυτά τα βίντεο και να τα πάει στη δικαιοσύνη αν πιστεύει ότι έχουν κάτι το ποινικά κολάσιμο. Γιατί δεν τα πάει;

Μήπως γιατί η άλλη πλευρά έχει τα δικά της στοιχεία που είναι ατράνταχτα;

Το συγκεκριμένο περιστατικό είναι μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της αριστερής διακυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα και ένας ανορθόδοξος πόλεμος κατά της ελευθερίας του Τύπου.

Δεν θα το αφήσουμε να περάσει έτσι απλά. Καθένας με τα όπλα του. Η δημοσιογραφία έχει μόνον ένα όπλο και με αυτό μάχεται αιώνες τώρα: Το δημόσιο συμφέρον.

Το Newsbomb.gr θα συνεχίσει τη σκληρή δημοσιογραφία και τις αποκαλύψεις όσο ψηλά κι αν φτάνουν.

Μόνο που το πολιτικό σύστημα αν θέλει να είναι ειλικρινές θα πρέπει να άρει την βουλευτική και την υπουργική ασυλία για να μπορούν οι δημοσιογράφοι να ελέγχουν και να κριτικάρουν την εκτελεστική εξουσία.

Να μπορούν και οι δημοσιογράφοι να κάνουν μηνύσεις στο πολιτικό προσωπικό, χωρίς να φοβούνται ότι θα περάσουν τη νύχτα στο κρατητήριο.

Να γίνει επιτέλους πράξη αυτό που φωνάζει εδώ και καιρό η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝ.ΕΛ. για το νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Αυτό που πολλές φορές από το βήμα της Βουλής έχει υπερτονίσει και ο κ. Πάνος Καμμένος πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων περί «άμεσης και αναδρομικής κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών και την άρση κάθε βουλευτικής ασυλίας, για θέματα που έχουν να κάνουν με ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, δωροδοκίες ή χρηματισμό».

Ιδού η Ρόδος... Αν έχετε ψυχή και κότσια, προχωρήστε.

Πάντως το αποτέλεσμα της δημοσιογραφίας δεν το κρίνουν ούτε οι υπουργοί, ούτε οι βουλευτές. Το κρίνει ο λαός. Όπως βεβαίως και όλους αυτούς που κρατούν στα χέρια τους την εκτελεστική εξουσία και τη χρησιμοποιούν κατά το δοκούν και με μεθόδους Γκέμπελς προσπαθούν να φιμώσουν κάθε ελεύθερη φωνή.

Κλείνουμε με τη φράση ενός Έλληνα συγγραφέα, του Άρη Αλεξάνδρου:

«Το μόνο που μας έμεινε
είν’ ένα τζάμι σπασμένο
κολλημένο βιαστικά
με τέσσερις λουρίδες μαχητικής αρθρογραφίας...».