ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φίλης: Ο εύπορος Τσίπρας, η εργαζόμενη σύζυγος και το ακριβό… «κρέας» της ιδιωτικής εκπαίδευσης

Φίλης: Ο εύπορος Τσίπρας, η εργαζόμενη σύζυγος και το ακριβό… «κρέας» της ιδιωτικής εκπαίδευσης

Ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης «ξαναχτύπησε» με νέες του δηλώσεις για τον ΦΠΑ λέγοντας πως: «Δεν θα πληρώσουν 23% στο κρέας για να στέλνουν τα παιδιά τους στα ιδιωτικά σχολεία»!!!

Από τις δηλώσεις του που έγιναν στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm 97,8 δεν ξέφυγε αυτήν την φορά ούτε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τον οποίον είπε πως: «Ο πρωθυπουργός της χώρας δεν είναι εύπορος; Φτωχός είναι; Δουλεύει και η γυναίκα του».

Υποστήριξε ο Νίκος Φίλης πως εάν τα ισοδύναμα αφορούν όλους τους πολίτες, ο ίδιος προτιμά το 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση. Γιατί; Διότι απλά: «Δεν είναι δυνατόν να πληρώνουν 23% οι πολίτες για το κρέας για να στείλουν κάποιοι τα παιδιά τους στο ιδιωτικό σχολείο».

Ο υπουργός Παιδείας που φαίνεται να έχει πάρει ιδαιτέρως «προσωπικά» το θέμα επιβολής του 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, υπεραμύνθηκε της άποψής -την οποία περιφέρει ευλαβικώς τηλεοπτικά και μη- τις τελευταίες ημέρες και η οποία συνεχίζει να προκαλεί έντονες αντιδράσεις πως: εάν μια οικογένεια θέλει να στείλει το παιδί της στο ιδιωτικό σχολείο, είναι δική της υπόθεση και θα πρέπει να πληρώσει το κόστος!

Όχι, αυτήν τη φορά ήταν περισσότερο... προσεκτικός και δεν επανέλαβε τη λέξη: «Πενταροδεκάρες».

Εντύπωση, όμως, προκαλούν και κάποιες προτάσεις–συμβουλές του: δηλαδή, οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων, να μοιραστούν το κόστος με τους γονείς και να μην «συμπεριφέρονται σα να έχουν μαγαζί σούπερ μάρκετ»!

Σχετικές ειδήσεις