ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπόθεση Πανούση: «Θυσίασαν» έναν μάχιμο αξιωματικό για χάρη πολιτικών παιχνιδιών

Υπόθεση Πανούση: «Θυσίασαν» έναν μάχιμο αξιωματικό για χάρη πολιτικών παιχνιδιών

Στο επίκεντρο της υπόθεσης «Πανούση», κλέβοντας τη δόξα των άμεσα εμπλεκομένων, βρέθηκε ένας από τους ικανότερους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας, πληρώνοντας με τη θέση του τον παραλογισμό των παρασκηνιακών «παιχνιδιών» στη χώρα μας.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΤΙΝΟΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΑΔΙΑΦΘΟΡΩΝ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ - ΜΕΓΑΛΟ ΠΛΗΓΜΑ ΤΟ ΞΗΛΩΜΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Δύο εικοσιτετράωρα μετά τις καταγγελίες του Γιάννη Πανούση, η διοίκηση στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας άλλαξε αιφνιδιαστικά, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα.

Με επιστολή του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός ζήτησε την αντικατάσταση του νυν Διευθυντή της Υπηρεσίας, αστυνομικού διευθυντή Σταύρου Σταυρόπουλου, με τον ταξίαρχο της ΕΛ.ΑΣ., Αναστάσιο Αναστασάκο.

Ο Σταύρος Σταυρόπουλος, ένας μάχιμος αξιωματικός με μεγάλες επιτυχίες στην πάταξη του εγκλήματος, καθώς υπήρξε για χρόνια διοικητής του τμήματος ανθρωποκτονιών, είχε υπηρετήσει παλαιότερα - όταν πρωτοιδρύθηκε - στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.

Μάλιστα η θητεία του ήταν τόσο επιτυχημένη που είχε παραγγελθεί συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του από αρχιμαφιόζο ο οποίος τώρα βρίσκεται έγκλειστος σε σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας.

Σημειώνεται ότι ο Σταύρος Σταυρόπουλος, ο διώκτης του εγκλήματος όπως τον αποκαλούν, αφού όλα του τα χρόνια υπηρετεί σε μάχιμες υπηρεσίες με σημαντικές επιτυχίες, έχει συλλάβει τους πιο επικίνδυνους, τους πιο αδίστακτους κακοποιούς στη χώρα μας, όπως τον Βασίλη Παλαιοκώστα, τον Αλβανό Αλκέτ Ριζάι, αλλά και το «δράκο» της Πάρου.

Όλη του τη ζωή την έχει αφιερώσει στη μάχη κατά του εγκλήματος. Έχει εξιχνιάσει όλες τις απαγωγές που έχει αναλάβει, όπως αυτή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, ενώ όταν ήταν διοικητής στο τμήμα δίωξης εγκλημάτων κατά ζωής, είχε ένα από τα υψηλότερα ποσοστά διαλεύκανσης ανθρωποκτονιών στον κόσμο!

Διαβόητος αρχιμαφιόζος, ο οποίος τώρα βρίσκεται έγκλειστος σε σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας, είχε μάλιστα «υπογράψει» συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του αξίας 150.000 ευρώ, αφού ήταν ο αξιωματικός που τον είχε συλλάβει μαζί με τους υφισταμένους του.

Όσοι έχουν επίσης δουλέψει μαζί του μιλούν για ένα μάχιμο, αδιάφθορο, αλλά και μεθοδικό αστυνομικό που αποτελεί έναν από τους καλύτερους αξιωματικούς που διαθέτει το σώμα της ΕΛ.ΑΣ.

Μόνο τα τελευταία χρόνια, ο Ηπειρώτης αξιωματικός έχει καταφέρει να λύσει τον γρίφο σε πολύκροτες υποθέσεις, όπως οι δολοφονίες του ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου, του Μανώλη Καντάρη, των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στου Ρέντη, αλλά και παλαιότερα, όταν ήταν στην ομάδα που εξιχνίασε το συνδικάτο του εγκλήματος.

Το 1999 μαζί με τον μετέπειτα αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Βασίλη Τσιατούρα, ίδρυσαν τη διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, ενώ λίγα χρόνια αργότερα επέστρεψε στην ασφάλεια Αττικής για να συνεχίσει τον αγώνα κατά του εγκλήματος.

Στον υπόκοσμο έχει πολλούς εχθρούς, ενώ οι περισσότεροι τρέμουν και μόνο στο άκουσμα του ονόματός του, αφού έχει στείλει εκατοντάδες κακοποιούς στη φυλακή...

Κι όμως αυτός ο αξιωματικός «ξηλώθηκε» από τη θέση του διοικητή της διεύθυνσης εσωτερικών υποθέσεων, μετά από απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη...

Η αντικατάσταση του Σταύρου Σταυρόπουλου τη συγκριμένη χρονική στιγμή, εγείρει ερωτήματα καθώς έρχεται λίγα εικοσιτετράωρα μετά τις καταγγελίες του πρώην αναπληρωτή υπουργού Γιάννη Πανούση για σχέδιο φυσικής και πολιτικής του εξόντωσης.

Ο ίδιος ο κ. Πανούσης δεν έχει προχωρήσει σε σχολιασμό της αντικατάστασης αυτής αλλά το περιβάλλον του διαρρέει ότι υπάρχει σύνδεση των δύο γεγονότων καθώς μια τέτοια κίνηση μπορεί να θεωρηθεί απόπειρα συγκάληψης.

Εν τω μεταξύ, ο Αναστάσιος Αναστασάκος, ο οποίος υπηρετούσε έως τώρα στις Οικονομικές Υπηρεσίες στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., ενώ παλαιότερα είχε βρεθεί και αυτός στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, έχει κληθεί σε ακρόαση αύριο Τετάρτη (11/11) στις 3 το μεσημέρι, από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κύκλοι της ΕΛ.ΑΣ. χαρακτηρίζουν εξωθεσμική τη διαδικασία αντικατάστασης του κ. Σταυρόπουλου, εκφράζοντας δυσφορία γι' αυτήν την ενέργεια.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στην επιστολή που έλαβε ο κ. Σταυρόπουλος δεν αιτιολογείται από την Επιτροπή η αντικατάστασή του αλλά ο κ. Τόσκας έχει δηλώσει ότι έχει διαπιστώσει την ύπαρξη καθυστερήσεων στις έρευνες για διάφορες υποθέσεις.

Σχετικές ειδήσεις