ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραιτήθηκε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης

Παραιτήθηκε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης

Λίγο μετά τις 11:30 το πρωί, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Κρεμαστινός γνωστοποίησε στο Σώμα επιστολή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου Γαβριήλ Σακελλαρίδη, με την οποία ανακοίνωνε την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα.Στη θέση του εκλέγεται ο Χριστόφορος Βερναδάκης, αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Την παραίτηση του κ. Σακελλαρίδη είχε ζητήσει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας σε μεταξύ τους τηλεφωνική επικοινωνία. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε εκφράσει τη διαφωνία του με κάποιες από τις ρυθμίσεις που καλείται να εγκρίνει η Βουλή, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση των 10+2 δισ. ευρώ.

«Τις τελευταίες ώρες υπήρχαν διαρροές στον Τύπο ότι ο κ. Γ. Σακελλαρίδης προτίθεται να μην παραστεί στη σημερινή ψηφοφορία. Σε τηλεφωνική επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τον βουλευτή, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την παραίτηση του από το βουλευτικό αξίωμα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου, που είχε εκδοθεί νωρίτερα.

«Το περιεχόμενο της συμφωνίας ήταν γνωστό σε όσους κατήλθαν υποψήφιοι στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου και άρα η στάση αυτή δεν δικαιολογείται», ανέφεραν κυβερνητικές για τη στάση του Γαβριήλ Σακελαρίδη και την απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή του Γ. Σακελλαρίδη:

«Αγαπητέ κύριε πρόεδρε, θα ήθελα με την επιστολή μου να σας ανακοινώσω την παραίτησή μου από το βουλευτικό αξίωμα και να σας ζητήσω να κινήσετε τις διαδικασίες για την αντικατάστασή μου.

Πριν από λίγο γνωστοποίησα στον Πρόεδρο της Βουλής με επιστολή την παραίτησή μου από το βουλευτικό αξίωμα και αφού προηγουμένως είχα ενημερώσει τον Πρόεδρο και την Γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο λόγος για αυτή μου την κίνηση είναι ότι αδυνατώ να συμβάλω στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής. Η επιλογή της παραίτησης αλλά και της απόσυρσης από την κεντρική πολιτική σκηνή αποτελούν για εμένα μονόδρομο. Θέλω να ευχαριστήσω τους πολίτες της Α’ Αθήνας για την εκλογή μου τον Γενάρη. Όσες και όσους συνεργαστήκαμε από τότε μέχρι και σήμερα. Θέλω όμως να ευχαριστήσω και τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε αναθέτοντας μου μία κρίσιμη κυβερνητική θέση, αλλά και για την κατανόηση του στη μετέπειτα αποστασιοποίησή μου. Προφανώς και αναλαμβάνω τις ευθύνες που μου αναλογούν από τη δεκάμηνη κοινοβουλευτική μου θητεία».

Σοβαρά ρήγματα

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα σήμερα και ο βουλευτής Αχαΐας και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος ξεκαθάρισε ότι θα καταψηφίσει τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ιδίως σε ό,τι αφορά την απελευθέρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

Οι διαφοροποιήσεις των κ.κ. Σακελλαρίδη και Νικολόπουλου αναμένεται να προκαλέσουν ένα «ντόμινο» πολιτικών εξελίξεων, καθώς προκαλούνται ήδη τα πρώτα σοβαρά ρήγματα στους κόλπους της συγκυβέρνησης.

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται εντός των επομένων ωρών να υπάρξουν και νέα «μπαϊράκια» από πλευράς βουλευτών της κυβέρνησης, που ήδη δέχονται σφοδρές πιέσεις να μην ψηφίσουν τα μέτρα.

Σημειώνεται ότι πρώτο το CNN Greece είχε αποκαλύψει τις προθέσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου.

Σχετικές ειδήσεις