ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών - Λάβρος ο Λεβέντης εναντίον Τσίπρα

Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών - Λάβρος ο Λεβέντης εναντίον Τσίπρα

Με σκληρή γλώσσα απέναντι τόσο στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, όσο και στους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς μίλησε ο πρόεδρος τηςΈνωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, μετά τη μαραθώνια σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Αλήθειες που... μάλλον δεν θέλει ν' ακούει κανείς από τους πολιτικούς αρχηγούς και κυρίως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εκστόμισε αποχωρίζοντας από το Προεδρικό Μέγαρο, ο Βασίλης Λεβέντης.

«Στην πρώτη δυσκολία θα καταρρεύσει...»

«Η Ένωση Κεντρώων ζήτησε συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης γιατί οι 153 βουλευτές που έχει ο κύριος Τσίπρας και ο κύριος Καμμένος, είναι μία ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία που στην πρώτη δυσκολία θα καταρρεύσει», υποστήριξε ο Βασίλης Λεβέντης, λέγοντας στη συνέχεια ότι: «Ο Τσίπρας μου έδωσε να καταλάβω ότι δεν σκέφτεται για οικουμενική κυβέρνηση. Επιμένει στον τρόπο διακυβέρνησης με ΑΝΕΛ».

Για «σχέδιο» μίλησε ο Βασίλης Λεβέντης: «Σήμερα η όλη διαδικασία ήταν ένα σχεδίο που αφορούσε προσφυγικό και ασφαλιστικό. Πιστεύω ότι στο μυαλό του ο Τσίπρας -και γι’ αυτό έκανε τη σύνοδο των αρχηγών- είναι ότι ήθελε να χρησιμοποιήσει το προσφυγικό για να πετύχει χαλάρωση της πίεσης των δανειστών επί του ασφαλιστικού, καθώς ξέρει ότι το ασφαλιστικό δε μπορεί να περάσει και ότι θα πέσει η κυβέρνηση».

Γι' αυτό, όπως είπε, «ο Αλέξης Τσίπρας θέλησε να χρησιμοποιήσει την ενότητα του πολιτικού κόσμου». Πιστεύει, πάντως, πως αυτό δεν θα περάσει γιατί οι ξένοι έχουν κουραστεί με την αναξιοπιστία των Ελλήνων Αρχηγών και πως δεν είναι διατεθειμένοι «να δεχθούν άλλη υποκρισία και ψέμματα».

Υποστήριξε ο Βασίλης Λεβέντης πως: «Σε αυτό το πονηρό σχέδιο ο Τσίπρας θα αποτύχει». Κατηγόρησε ευθέως τον πρωθυπουργός καθώς: «Ο Τσίπρας αορίστως ζητούσε συναίνεση. Τίποτα δεν παρουσίασε, μόνον λόγια του αέρα!»

Στην ερώτηση δημοσιογράφου για το αν θα στηρίξει την κυβέρνηση, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, κυριολεκτικά «εξερράγη»: «Τι στήριξη να παράσχω όταν έχουν ήδη υπογράψει ότι θα κοπούν 40% οι συντάξεις; Αφού έχουν ήδη υπογράψει ότι η κρατική χρηματοδότηση στα ασφαλιστικά ταμεία, δεν θα υπάρχει πια».

«Κακό του κεφαλιού του ο Τσίπρας!»

Ο Βασίλης Λεβέντης υποστήριξε πως: «Πρότεινα οικουμενική κυβέρνηση. Η χώρα πρέπει να περάσει στην κουλτούρα των συμμαχικών κυβερνήσεων. Εάν δεν το αντιληφθεί ο κύριος Τσίπρας αυτό, κακό του κεφαλιού του!»

«Τα άλλα κόμματα; Σα να μην υπήρχαν»!

Στην ερώτηση δημοσιογραφου για την στάση που κράτησαν τα υπόλοιπα κόμματα κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, ισχυρίστηκε ότι: «Τα άλλα κόμματα ήταν σα να μην υπήρχαν»!

Καταφέρθηκε εναντίον ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού και άσκησε έντονη κριτική για την στάση τους λέγοντας ότι: «Σαν κόμματα είναι αντίθετα προς την κυβέρνηση. Αυτό δεν το πράττουν για κανέναν άλλον λόγο, αλλά γιατί θεωρούν ότι όντας αντίθετοι στις θυσίες και στα κοψίματα συντάξεων, κερδίζουν ψήφους. Ενώ μέχρι τώρα ψηφίσανε τα πάντα, όσα ήθελε να περάσει ο Τσίπρας, και το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι και η ΝΔ»!!!

Σχετικές ειδήσεις