ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Τσίπρα – Μητσοτάκη: Μπροστά αβρότητα, πίσω σύγκρουση

Συνάντηση Τσίπρα – Μητσοτάκη: Μπροστά αβρότητα, πίσω σύγκρουση

Μπροστά στις κάμερες το κλίμα έδειχνε θετικό, αν και με μια δεύτερη ματιά εύκολα μπορούσε να διακρίνει κάποιος την επιφυλακτικότητα ανάμεσα στους δύο πολιτικούς αρχηγούς.

Τι συζήτησαν οι δύο πολιτικοί αρχηγοί – Τα αιχμηρά σχόλια και το ραντεβού για σκληρή μάχη στη Βουλή

Η πρώτη συνάντηση Τσίπρα – Μητσοτάκη αποκάλυψε πως οι δύο πλευρές ετοιμάζονται για μεγάλες μάχες και ήδη το κλίμα άρχισε να δυναμιτίζεται με επίκεντρο το Ασφαλιστικό.

Ο κ. Μητσοτάκης έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου στις 15:00 ακριβώς συνοδευόμενος από τους κ.κ. Κουμουτσάκο, Λαζαρίδη και Μπεκίρη. Στην είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου τον υποδέχτηκε ο Νίκος Παππάς.

«Νομίζω ότι η εκλογή σου κλείνει κι έναν ηλικιακό κύκλο», ανέφερε ο πρωθυπουργός , υποδεχόμενος τον πρόεδρο της ΝΔ, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο διάλογος διεξήχθη στον ενικό.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «μένει να αποδειχθεί πως η νέα γενιά μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις μιας καθαρής πολιτικής αντιπαράθεσης, με επιχειρήματα, με ιδέες και ταυτόχρονα και μιας ειλικρινούς ανταλλαγής πληροφοριών και ενημέρωσης για τα μεγάλα ζητήματα της χώρας».

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε επίσης ότι η παρουσία του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη κλείνει και έναν κύκλο κακής παράδοσης μη επικοινωνίας ανάμεσα σε δύο θεσμικούς παράγοντες του τόπου.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε πως σε ό,τι τον αφορά θα είναι διαθέσιμος ανά πάσα στιγμή, να παράσχει στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης πλήρη ενημέρωση για τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν τη χώρα διότι η αξιωματική αντιπολίτευση είναι θεσμικός πυλώνας του πολιτικού συστήματος.

Ο κ. Μητσοτάκης από την πλευρά του γνωστοποίησε τη διάθεσή του να υπάρξει πολιτική επικοινωνία και εθνική συνεννόηση στα σημαντικά προβλήματα της χώρας, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει -όπως τόνισε- ότι οι διαφορές μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν παραμένουν μεγάλες και σημαντικές.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε στις 16:30 και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Τεταμένο το κλίμα

Η συνάντηση Τσίπρα – Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε στον απόηχο της σκληρής σύγκρουσης μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ για το θέμα των προσλήψεων.

Αν και μπροστά στις κάμερες το κλίμα έδειχνε δήθεν θετικό, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν ότι διαφωνούν και έδωσαν ραντεβού για... μάχη στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τον κ. Μητσοτάκη να πάρει θέση για το ΔΝΤ. «Πρέπει να πάρεις θέση για το ΔΝΤ, να αποφασίσεις με ποιους είσαι. Δεν μπορείς να λες ταυτόχρονα να αποσύρω το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και την ίδια στιγμή να επικροτείς το ΔΝΤ» φέρεται να τόνισε ο πρωθυπουργός.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας είπε στον πρόεδρο της ΝΔ ότι πρέπει να ξεμπλοκαριστεί το ΕΣΡ και να εκλεγεί καινούργιο, για να μπορέσει απρόσκοπτα να προχωρήσει η διαδικασία για τις άδειες. «Δεν είναι σωστό κανένα κόμμα να κάνει αβάντες στους ολιγάρχες μιντιάρχες» φέρεται να υπογράμμισε.

Του ζήτησε ακόμη να ψηφίσει το νομοσχέδιο για τη Δημόσια Διοίκηση. «Το πρόβλημα δεν είναι οι μετακλητοί που φεύγουν με τον υπουργό» φέρεται να τόνισε ο κ. Τσίπρας, αλλά «η αδιαφάνεια και ο κομματισμός στη διαδικασία ανάδειξης των μόνιμων στελεχών του Δημοσίου».

Είναι προφανές ότι ο κ. Τσίπρας προσπάθησε να κάνει επίδειξη ισχύος και να στείλει μήνυμα στον κ. Μητσοτάκη ότι παρά το δημοσκοπικό κατήφορο του ΣΥΡΙΖΑ, αυτός έχει τα «κλειδιά» της χώρας.

Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να στείλει μήνυμα στο Μαξίμου ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει και πως η αντιπολίτευση θα είναι σκληρή από εδώ και στο εξής.

Επόμενο ραντεβού των δύο πολιτικών αρχηγών θα είναι στη Βουλή για τη μάχη του Ασφαλιστικού.

Σχετικές ειδήσεις