ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαλούν οι δανειστές: Πρόσθεσαν στο «κουαρτέτο» και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Προκαλούν οι δανειστές: Πρόσθεσαν στο «κουαρτέτο» και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Υπάρχει ελληνική κυβέρνηση; υπάρχει κράτος; Οι δανειστές αποφασίζουν πλέον μόνοι τους και βάζουν νέους επιτηρητές να ελέγχουν τον ελληνικό λαό, χωρίς καν να ρωτήσουν κανέναν στην Ελλάδα.

Απορρούμε τελικά γιατί ψηφίζουμε, γιατί υπάρχει Βουλή... Αφού οι δανειστές αποφασίζουν μόνοι τους και απλά το ανακοινώνουν στις μαριονέτες που έχουμε στην Ελλάδα που απλά βάζουν την υπογραφή τους σε ό,τι τους δώσει το πρυτανείο των Βρυξελλών.

Οι δανειστές αποφάσισαν λοιπόν σήμερα, χωρίς να ρωτήσουν κανέναν, χωρίς να υπογραφεί τίποτα, καταπατόντας κάθε συμφωνία με την Ελλάδα, να αυξήσει τους... ελεγκτές της χώρας μας από 4 σε 5!

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προστίθεται στο «κουαρτέτο» με εποπτικό ρόλο για την εφαρμογή του προγράμματος «μακροοικονομικής προσαρμογής στην Ελλάδα», όπως αποφάσισε την Πέμπτη στο Στρασβούργο η Διάσκεψη των Προέδρων των πολιτικών ομάδων του Ε.Κ.

Το θέμα τέθηκε στη Διάσκεψη, ύστερα από πρόταση του επικεφαλής των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών (ADLE) Γκι Φερχόφστατ.

Σύμφωνα με την απόφαση, η κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής θα έχει έναν ρόλο δημοκρατικού ελέγχου. Θα επικουρείται από ομάδα εργασίας 30 ευρωβουλευτών «Financial Assistance working-Group» (FAWG).

Η ομάδα εργασίας θα πραγματοποιεί τακτικές συνεδριάσεις με τα τέσσερα θεσμικά όργανα, (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ΕΚΤ, ΔΝΤ και EMS).

Εκφράζοντας την ικανοποίησή του ο αρχηγός των Φιλελευθέρων, σύμφωνα με δελτίο τύπου της ομάδας του δήλωσε ότι η απόφαση θα ενισχύσει τον έλεγχο των ελληνικών μεταρρυθμίσεων.

«Αποτελεί επίσης ένα στοιχείο του δημοκρατικού ελέγχου ιδιαίτερα επιθυμητού, σε μια διαδικασία που συχνά θεωρείται ως αδιαφανής. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα εκλεγμένα μέλη, μπορούν τώρα να παίξουν το ρόλο που τους έχει ανατεθεί, για να συμβάλουν σε εποικοδομητικές αλλαγές στην Ελλάδα» υπογράμμισε ο κ. Φερχόφστατ.

Σχετικές ειδήσεις