ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απίστευτες δηλώσεις Δρίτσα: Δεν τελείωσε η πώληση του ΟΛΠ - Άφησε ενδεχόμενο παραίτησης

Απίστευτες δηλώσεις Δρίτσα: Δεν τελείωσε η πώληση του ΟΛΠ - Άφησε ενδεχόμενο παραίτησης

Αιχμές για την λειτουργία του ΤΑΙΠΕΔ άφησε ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, μιλώντας το πρωί της Κυριακής στη τηλεόραση του MEGA.

Ο Θοδωρής Δρίτσας ομολόγησε πως, «η πώληση του λιμανιού γίνεται για να ικανοποιηθούν οι δανειστές, όχι για την ανάπτυξη του λιμένα».

Όπως είπε ο ίδιος χαρακτηριστικά «η διαδικασία πώλησης του ΟΛΠ δεν τελείωσε», συμπληρώνοντας πως ετοιμάζονται ρυθμίσεις όπως η Δημόσια Αρχή Λιμένα Πειραιά, που εκτιμάται ότι δημιουργεί έναν νέο «κρατικό» ΟΛΠ.

Παράλληλα, ο κ. Δρίτσας εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ κ. Στέργιου Πιτσιόρλα, καταγγέλλοντας μάλιστα ότι το Ταμείο «λειτουργεί ως κράτος εν κράτει».

«Είναι παράλληλη εξουσία στην αιρετή εξουσία του ελληνικού λαού. Πρέπει να περιοριστεί στο ελάχιστο το κομμάτι της απαράδεκτης λειτουργίας του ΤΑΙΠΕΔ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Κάνει αξιοποίηση ή ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας το ΤΑΙΠΕΔ; Είναι επινόηση των δανειστών το ΤΑΙΠΕΔ, δεν είναι κυβέρνηση», πρόσθεσε ο κ. Δρίτσας.

«Το ΤΑΙΠΕΔ δεν είναι ο Πιτσιόρλας, είναι οργανισμός που ελέγχεται πλήρως από δανειστές, τραπεζικούς και επιχειρηματικούς οργανισμούς και λειτουργεί βάσει κανόνων που θέλουμε να αλλάξουμε», ξεκαθάρισε.

Ο υπουργός άφησε, τέλος, ανοιχτό το ενδεχόμενο παραίτησης σε περίπτωση που το «διάδοχο» Ταμείο του ΤΑΙΠΕΔ έχει ακόμη μεγαλύτερες εξουσίες. «Αν τεθεί θέμα νέου Ταμείου με μεγαλύτερες εξουσίες του ΤΑΙΠΕΔ θα εξετάσω τη θέση μου».

Σχετικές ειδήσεις