ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καραμανλής: Φίλε, άντεξες τη λάσπη!

Καραμανλής: Φίλε, άντεξες τη λάσπη!

Μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής αποχαιρέτισε σήμερα για πάντα τον άλλοτε στενό συνεργάτη και φίλο του Γιάννη Αγγέλου, ο οποίος πέθανε το Σάββατο (09/04/2016) ύστερα από πολύμηνη σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

Ο ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟΣ ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΚΛΙΠΟΝΤΑ ΣΤΕΝΟ ΤΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΓΙΑΝΝΗ ΑΓΓΕΛΟΥ

Κατά τη νεκρώσιμη ακολουθία που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου στο Κολωνάκι, ο κ. Καραμανλής εκφώνησε τον επικήδειο λόγο για τον αγαπημένο του φίλο.

Συγκεκριμένα, ο πρώην πρωθυπουργός είπε:

«Σε ευχαριστούμε φίλε για όσα μας πρόσφερες. Σε ευχαριστούμε που ομόρφυνες τη ζωή μας.

Με το χαμόγελό σου, τη ζεστασιά της ψυχής σου, την ακεραιότητα του χαρακτήρα σου.

Πορευτήκαμε μαζί για 35 ολόκληρα χρόνια. Στα εύκολα και στα δύσκολα. Στις χαρές και στις λύπες. Σε μεγάλους αγώνες και σε ανηφορικά μονοπάτια.

Ήσουν πάντα εκεί. Σεμνά, διακριτικά, αλλά με πίστη και αφοσίωση.

Θα μου λείψεις πολύ φίλε. Σε όλους μας θα λείψεις. Για την αγάπη σου, για το γέλιο σου, για τις κουβέντες μας, για το πάθος σου στους αγώνες μας. Θα μας λείψει το γνήσιο που αντιπροσώπευες.

Φίλε σε χαιρετώ με αισθήματα σεβασμού και θαυμασμού. Για τη δύναμη της ψυχής σου να αντιμετωπίσεις με υπερηφάνεια και καρτερικότητα όλες τις αντιξοότητες. Που στάθηκες όρθιος, ακόμα και απέναντι στο ψέμα και την συκοφαντία. Που δεν λύγισες απέναντι στην κατάφωρη και μεθοδευμένη αδικία που στήθηκε σε βάρος σου. Που πάλεψες παλληκαρίσια και δικαιώθηκες. Γιατί ήσουν το φως. Και στο τέλος το φως πάντα νικά το σκοτάδι.

Είμαστε όλοι πολύ υπερήφανοι για σένα φίλε . Για την διαδρομή σου, για τη στάση ζωής σου, για την ποιότητα της προσωπικότητάς σου.

Και, πάνω απ όλα, δικαιούνται να είναι υπερήφανοι για σένα οι πιο αγαπημένοι σου, η Αλεξάνδρα, ο Άγγελος και ο Δημήτρης, που έχουν το ξεχωριστό προνόμιο να σε έχουν σύζυγο και πατέρα.

Καλό σου ταξίδι φίλε».

Ο Γιάννης Αγγέλου ενταφιάστηκε αργά το μεσημέρι της Δευτέρας στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών, ενώ στην κηδεία του παρέστησε σύσσωμη σχεδόν η παράταξη της ΝΔ (σ.σ. ο Κυριάκος Μητσοτάκης απουσιάζει στις ΗΠΑ), ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος αλλά και πολιτικοί άλλων κομμάτων.

Η ζωή του

Ο Γιάννης Αγγέλου υπήρξε για πολλές δεκαετίες ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού και επικεφαλής της ομάδας «εσωτερικού ελέγχου». Ήταν άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του Κώστα Καραμανλή, ήταν ο «ισορροπιστής» του Μαξίμου και, όπως λένε οι άνθρωποι που τον γνώρισαν, δεν είχε προσωπικές φιλοδοξίες, αλλά μοναδικός στόχος του ήταν να είναι χρήσιμος στον Κώστα Καραμανλή.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ξεκίνησε να εργάζεται στην επιχείρηση του Αλέκου Καραμανλή, πατέρα του τέως πρωθυπουργού, Κωνσταντίνου Καραμανλή. Το 1989, μαζί με τη σύζυγό του Αλεξάνδρα μετακομίζουν στη Θεσσαλονίκη, για να συνεργαστούν με τον πρώην πρωθυπουργό. Απέφευγε την κοινωνική ζωή και προτιμούσε να περνά τον ελεύθερο χρόνο του με τα παιδιά και τη σύζυγό του.

GIANNISAGGELOU

Απλός σε όλες τις κοινωνικές του δραστηριότητες, πήγαινε αρκετά συχνά στη κατοικία του Καραμανλή στην Ραφήνα με το προσωπικό του αυτοκίνητο χωρίς να χρησιμοποιεί αστυνομική συνοδεία.

Ήταν έντιμος, ήταν δημοκράτης. Ένας νομικός που υπηρέτησε την πολιτική χωρίς προσωπικό όφελος.

Σχετικές ειδήσεις