ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκλητικός ο Νεφελούδης: Δεν τίθεται ζήτημα 13ου και 14ου μισθού

Προκλητικός ο Νεφελούδης: Δεν τίθεται ζήτημα 13ου και 14ου μισθού

Σε ρόλο «λαγού» ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας

Όταν γράφουμε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι συνέχεια των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων δεν το γράφουμε απλά και μόνο για να το γράψουμε.

Τα στελέχη της επιβεβαιώνουν καθημερινά πως ακολουθούν όχι μόνο την ίδια πολιτική αλλά λένε και τις ίδιες ατάκες, ενώ ξέρουν ότι θα εκτεθούν.

Στις προηγούμενες κυβερνήσεις, πριν από κάθε αντιλαϊκό μέτρο, έβγαινε αρχικά ένας «λαγός» - υπουργός ή βουλευτής και πετούσε μια «βόμβα». Θυμάστε, για παράδειγμα τον Θεόδωρο Πάγκαλο που είχε μιλήσει πρώτος για απολύσεις στο δημόσιο; Στη συνέχεια έβγαιναν οι γνωστοί κυβερνητικοί κύκλοι και το διέψευδαν θέτοντας «κόκκινες γραμμές, μετά η συζήτηση άνοιγε, οι δανειστές το ζητούσαν επισήμως, οι «κόκκινες γραμμές γινόντουσαν ροζ διακεκομμένες και σιγά σιγά το μέτρο έφτανε στη Βουλή και ψηφιζόταν.

Το ίδιο ακριβώς έγινε και με το ΣΥΡΙΖΑ, με τα «κόκκινα» δάνεια, για παράδειγμα. Στην αρχή έλεγαν πως προστατεύουν τα σπίτια των Ελλήνων, μετά τα προστάτευαν κατά το ήμισυ και τελικά τα ξεπουλάνε στα ξένα funds.

Το έργο είναι χιλιοπαιγμένο και κακοπαιγμένο τους τραγικούς θιάσους.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας λοιπόν, Ανδρέας Νεφελούδης βγήκε σήμερα, 6 Ιουνίου 2016 και διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται ζήτημα 13ου και 14ου μισθού.

«Δεν τίθεται ζήτημα 13ου και 14ου μισθού» ξεκαθάρισε και επανέλαβε ότι «δεν πρόκειται να γίνει καμία κατάργηση».
Όσον αφορά τον συνδικαλιστικό νόμο, κατέστησε αναγκαίο τον εκσυγχρονισμό του, τονίζοντας ενδεικτικά, ότι «χρειάζεται αλλαγές».

«Πολλά από αυτά που ζητούν οι δανειστές, βρίσκουν σύμφωνους τους εργοδοτικούς φορείς» συνέχισε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, υπογραμμίζοντας ότι για την κυβέρνηση δεν τίθεται ζήτημα ομαδικών απολύσεων και «lock out».

Αφού δεν τίθεται λοιπόν ζήτημα, γιατί το αναφέρετε κ. Νεφελούδη; Εδώ θα είμαστε και θα δείτε πως θα επιβεβαιωθούμε πανηγυρικά. Εσείς πάλι θα κρυφτείτε και θα λέτε πως «δεν εννοούσαμε αυτό ακριβώς» και πως «οι δανειστές μας πίεζαν» και «τι να κάνουμε, δεν είχαμε άλλη επιλογή»... Πιο προβλέψιμοι και γραφικοί... πεθαίνεις!

Σχετικές ειδήσεις