ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υποκρισία Κατρούγκαλου: Δεν έχει τεθεί θέμα για 13ο και 14ο μισθό

Υποκρισία Κατρούγκαλου: Δεν έχει τεθεί θέμα για 13ο και 14ο μισθό

Την ώρα που ο ημερήσιος Τύπος βρίθει δημοσιευμάτων για κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, ο υπουργός Εργασίας σπεύδει να τους διαψεύσει όλους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Newsbomb.gr, οι δανειστές ακούν πιέσεις στην κυβέρνηση να ανοίξει άμεσα και το θέμα των εργασιακών και μέχρι το Σεπτέμβρη να περάσει και από τη Βουλή.

Η ατζέντα των εργασιακών θα ανοίξει μάλιστα στις 20 Ιουνίου όταν η επιτροπή των ξένων εμπειρογνωμόνων, που συγκροτήθηκε κατά κύριο λόγο από τους δανειστές, με ένα μόνο μέλος της από την ελληνική πλευρά, θα έρθει στην Αθήνα.

Ο κ. Κατρούγκαλος λοιπόν έσπευσε να... διαψεύσει κάτι για το οποίο βουίζουν οι Βρυξέλλες. Ότι δηλαδή η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει και για την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού και καταστρατήγηση όλων των εργασιακών σχέσεων.

«Οι θεσμοί δεν έχουν θέσει θέμα κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού στη διαβούλευση στα εργασιακά» δηλώνει στο Έθνος της Δευτέρας ο υπ. Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

Προσθέτει ότι «πρόκειται για κατασκευασμένες ειδήσεις που σκοπό έχουν να παρατείνουν την αβεβαιότητα».

Ο υπουργός απορρίπτει επίσης τους ισχυρισμούς πως στην Ελλάδα οι μισθοί ήταν δυσανάλογα υψηλοί σε σχέση με την παραγωγικότητα, λέγοντας πως το ύψος του μισθού πότε δεν ήταν το πρόβλημα και πρόσθεσε ότι είναι στατιστικά αποδεδειγμένο πως οι Έλληνες εργάζονται πολύ περισσότερο από τους κατοίκους οποιασδήποτε άλλης χώρας - μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σχετικές ειδήσεις