ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην αντεπίθεση ο Βαρουφάκης: «Καρφώνει» Τσίπρα για το Plan B

Στην αντεπίθεση ο Βαρουφάκης: «Καρφώνει» Τσίπρα για το Plan B

Με μια φράση που είχε πει πριν περίπου ένα χρόνο στη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρα σχετικά με την ύπαρξη σχεδίου ανάγκης σε περίπτωση Grexit, «απάντησε» ο Γιάνης Βαρουφάκης στις αιτιάσεις για μυστικό «Plan B».

Ο κ. Βαρουφάκης σε ανάρτησή του στο twitter, άφησε εμμέσως πλην σαφώς να εννοηθεί ότι ο κ. Τσίπρας ήταν αυτός που υπέδειξε το σχεδιασμό ενός εναλλακτικού πλάνου και μάλιστα το παραδέχτηκε, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση που είχε καταθέσει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Την ίδια στιγμή, με τη φράση: «Το μίσος τους τιμή μου» απάντησε στα ...καρφιά των πρώην συναδέλφων του, Νίκου Παππά και Νίκου Κοτζιά που τον κατηγόρησαν ότι ήθελε συνέχιση του προγράμματος Σαμαρά.

Με ανάρτησή του στο twitter, ο κ. Βαρουφάκης κάνει λόγο για «τρόικα εσωτερικού» και αναφέρει:

«Επέτειος του 62%, η τρόικα εσ. τελεί υπό σύγχυση: Με κατηγορούν ΚΑΙ ως συνεχιστή του Σαμαρά ΚΑΙ ως αντι-τροικανό. Το μίσος τους τιμή μου»

gianis varoufakis

Επίσης, με δήλωσή του στο real.gr ο πρώην υπουργός Οικονομικών, σχολίασε το γεγονός ότι θα συζητηθεί στο τέλος Ιουλίου η πρόταση της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το λεγόμενο Plan B.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «εξεταστική θα έπρεπε να μου κάνουν αν δεν είχα Plan B».

Τόνισε δε, ότι υπήρχε plan X σε περίπτωση που «Σόιμπλε και ΣΙΑ επιχειρούσαν να μας εκδιώξουν από την Ευρωζώνη, όπως ακριβώς το υπουργείο Άμυνας έχει υποχρέωση να διαθέτει σχέδιο σε περίπτωση πολέμου».

Σχετικές ειδήσεις