ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήλωση - «βόμβα» από Κούλογλου: Η κυβέρνηση συμμάχησε με τον Καλογρίτσα αλλά απέτυχε

Δήλωση - «βόμβα» από Κούλογλου: Η κυβέρνηση συμμάχησε με τον Καλογρίτσα αλλά απέτυχε

Σε μια δήλωση που ουσιαστικά περιγράφει τη συνδιαλλαγή που υπήρξε μεταξύ μελών της κυβέρνησης και του εργολάβου Χρήστου Καλογρίτσα, προχώρησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου.

ΚΥΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΟΣΜΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ

Συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας τον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84 υποστήριξε ότι «ο κ. Καλογρίτσας προφανώς συνήψε μια συμφωνία και με μέλη της τωρινής κυβέρνησης, αλλά αυτή η συμμαχία δεν ήταν τόσο ισχυρή ώστε να κερδίσει τους αντιπάλους».

Μάλιστα, ο ευρωβουλευτής προχώρησε ένα βήμα παραπέρα υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά πως «φυσικά και είναι δουλειά της κυβέρνησης να έχει κάποια φιλικά Μέσα Ενημέρωσης καθώς όταν η κυβέρνηση έχει όλα τα Μέσα εναντίον της, όταν φτιάχνεται ένα καινούργιο τηλεοπτικό τοπίο, θέλει να έχει και κάποια μέσα φιλικά προσκείμενα».

Ο Στέλιος Κούλογλου μίλησε επίσης για «στόχο» της κυβέρνησης ο οποίος δεν ήταν άλλος από το να αλλάξει το τηλεοπτικό τοπίο με έναν σταθμό που δεν θα την πολεμούσε, ωστόσο ο συγκεκριμένος στόχος δεν επετεύχθη.

Ερωτώμενος για το δανεισμό του κ. Καλογρίτσα από την τράπεζα Αττικής, ο ευρωβουλευτής απάντησε ότι «το πρόβλημα για την κυβέρνηση είναι ότι το αντίθετο μέτωπο συνασπίστηκε εναντίον της και έγινε όλη αυτή η αντιπαράθεση με το πόθεν έσχες του κ. Καλογρίτσα, μια αντιπαράθεση από την οποία έχασε η κυβέρνηση». Παράλληλα, τόνισε ότι εάν ο κ. Καλογρίτσας ήταν εναντίον της σημερινής κυβέρνησης, θα είχε πάρει κατά πάσα πιθανότητα την άδεια, διότι θα είχε βρεί τα χρήματα για να την πάρει.

Πρακτικά, πρόκειται για ευθεία παραδοχή αυτού που είναι εμφανές εδώ και ημέρες: η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ «ντήλαρε» με τον εργολάβο Χρήστο Καλογρίτσα προκειμένου να αποκτήσει ισχυρή πρόσβαση στα ΜΜΕ μέσω της χορήγησης τηλεοπτικής άδειας στον εν λόγω επιχειρηματία.

Άραγε δεν θα υπάρξει ούτε τώρα παρέμβαση του αρμόδιου εισαγγελλέα, ενώ γίνεται φανερό ότι το σκηνικό που στήθηκε γύρω από τις τηλεοπτικές άδειες αναδίδει τη γνωστή "οσμή" της διαπλοκής μεταξύ επιχειρηματιών, πολιτικών και τραπεζικών κύκλων;

Σχετικές ειδήσεις