ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Live Blog: Ο Ομπάμα στην Αθήνα

Live Blog: Ο Ομπάμα στην Αθήνα
Άφιξη Προέδρου Ομπάμα

ΣΥΝΕΧΗΣ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ -  Σειρά συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας για την επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου σε εξέλιξη στην Αθήνα, παρά την αστυνομική απαγόρευση - Δείτε όλες τις κινητοποιήσεις - Χάος στους δρόμους της πρωτεύουσας - Τεράστιο μποτιλιάρισμα

Tη συμπαράστασή του στον ελληνικό λαό, χωρίς όμως να κομίζει λύση για να απεγκλωβιστεί η χώρα από τα μνημόνια, εξέφρασε ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα.

Από την πλευρά του, στις δικές του δηλώσεις, ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα πειστεί η Άνγκελα Μέρκελ να συμφωνήσει στην απομείωση του χρέους και επέμεινε στην ατζέντα των εσωτερικών θεμάτων.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα έφτασε στην Ελλάδα λίγο μετά τις 10:30 το πρωί της Τρίτης (15/11/2016).

Ο κ. Ομπάμα συναντήθηκε αρχικά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Επί της ουσίας, ο Αμερικανός πρόεδρος εφάρμοσε την τακτική «μαστίγιο και καρότο», λέγοντας από τη μια στον κ. Παυλόπουλο ότι «ο ελληνικός λαός έχει υποφέρει, αλλά υπάρχει αρκετός δρόμος ακόμα», ενώ από την άλλη, μιλώντας λίγο αργότερα στον κ. Τσίπρα ζήτησε «ελάφρυνση του χρέους». «Εμμένουμε στην θέση μας ότι μόνο με την λιτότητα δεν γίνεται τίποτα. Θα πρέπει να υπάρξει ελάφρυνση του χρέους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπαράκ Ομπάμα.

Πάντως, νωρίτερα, απόλυτα ξεκάθαρο και ηχηρό ήταν το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, για το Κυπριακό, τα Σκόπια, την Τουρκία και την οικονομική κρίση.

Συνεχής ροή ειδήσεων για την επίσκεψη Ομπάμα

Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις ειδήσεις στο Live Blog του Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις