ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παροχές σε συνταξιούχους: Γιατί ο Τσίπρας αντιγράφει τον Σαμαρά; (vid)

Παροχές σε συνταξιούχους: Γιατί ο Τσίπρας αντιγράφει τον Σαμαρά; (vid)

Ειδήσεις | Αλέξης Τσίπρας: Στα χνάρια του Αντώνη Σαμαρά, κινείται ο Αλέξης Τσίπρας, αντιγράφοντας, επί της ουσίας, την τακτική της ακατάσχετης «παροχολογίας», στην οποία είχε επιδοθεί το 2014 και ο τότε πρωθυπουργός, τάζοντας πάνω από 500 εκατ. ευρώ σε τουλάχιστον 1 εκατ. πολίτες.

ΠΑΡΟΧΟΛΟΓΙΑ «COPY - PASTE» ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΗΤΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

Ο πρωθυπουργός της δήθεν διαπραγμάτευσης, μάλιστα, κατά το διάρκεια του διαγγέλματός του την Πέμπτη (08/12/2016) προς τον ελληνικό λαό φρόντισε να ανεβάσει το ποσό αλλά και τον αριθμό των αποδεκτών: Ενδεικτικά, ο κ. Τσίπρας είπε ότι θα χορηγήσει «617 εκατομμύρια ευρώ σε 1,6 εκατ. συνταξιούχους που παίρνουν κάτω από 850 ευρώ μηνιαίως, και μάλιστα αντισυμμετρικά, από κάτω προς τα πάνω, δηλαδή όσοι λαμβάνουν τις μικρότερες συντάξεις, θα πάρουν μεγαλύτερο βοήθημα, που μπορεί να αποδειχθεί πολλαπλάσιο από τη μηνιαία σύνταξη».

«Σε κάθε περίπτωση», όπως είπε ο κ. Τσίπρας, «κανείς από τους επωφελούμενους συνταξιούχους δεν θα πάρει ποσό μικρότερο των 300 ευρώ».

Και ο πρωθυπουργός συνέχισε, λέγοντας ότι «η εξαγγελία αυτή δεν τελειώνει απόψε, αφού όσο τα περιθώρια θα διευρύνονται, τόσο σημαντικότερη θα είναι η αναδιανομή».

Όλα αυτά ακούγονται όμορφα, αλλά η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική και ευτυχώς που υπάρχει το Διαδίκτυο, για να μπορούμε να αντιπαραβάλλουμε δύο σχεδόν πανομοιότυπες δηλώσεις, που όπως τότε, έτσι και τώρα συνιστούν πρελούδιο ήττας και άτακτης πολιτικής υποχώρησης.

Δείτε, λοιπόν, τι έλεγε ο Αντώνης Σαμαράς το 2014

Και ξαναδείτε τώρα τη χθεσινή τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα

Και σίγουρα η ακατάσχετη παροχολογία δεν είναι το μοναδικό πράγμα που αντέγραψε με εντελώς «μπακαλίστικο» τρόπο ο κ. Τσίπρας από τον κ. Σαμαρά.

Υπενθυμίζεται πως ο επικεφαλής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όταν ανέλαβε τα ηνία της χώρας στις 25 Ιανουαρίου του 2015, «πάτησε» πάνω στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές που είχε κάνει ο προκάτοχός του, αντί να προτείνει ένα διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής. Η συνέχεια είναι γνωστή: ένα εξάμηνο πολιτικών παλινωδιών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η επιβολή των capital controls, το κίβδηλο δημοψήφισμα και αμέσως μετά η υπογραφή του αιματηρού «Μνημονίου 3» που το πληρώνουν ακριβά έως τώρα περίπου 11 εκατ. πολίτες.

Δυστυχώς, όλα αυτά καταδεικνύουν ότι ο κ. Τσίπρας βρίσκεται σε απόλυτο πανικό και ουσιαστικά προετοιμάζει το έδαφος για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, με τον ίδιο να ψάχνει εναγωνίως την έξοδο κινδύνου.

Σχετικές ειδήσεις