ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απίστευτο: Ο ΣΥΡΙΖΑ σώζει τον ΔΟΛ - Αναλαμβάνει ο Βασίλης Μουλόπουλος

Απίστευτο: Ο ΣΥΡΙΖΑ σώζει τον ΔΟΛ - Αναλαμβάνει ο Βασίλης Μουλόπουλος

Ειδήσεις για ΣΥΡΙΖΑ και ΔΟΛ: Σάλο προκαλεί η πρωτοφανής ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη (17/01/2017) ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη (ΔΟΛ), σύμφωνα με την οποία ο Βασίλης Μουλόπουλος, ο νυν πρόεδρος της εφημερίδας «Αυγή», που είναι το κατεξοχήν κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, καλείται να αναλάβει την επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του εκδοτικού συγκροτήματος.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΥΓΗΣ «ΘΑ ΣΥΜΒΑΛΕΙ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΟΛ»

Η ανακοίνωση του ΔΟΛ που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του «Βήματος» αναφέρει τα εξής:

«Η Διοίκηση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη Α.Ε. εζήτησε χθες από τον κ. Βασίλη Μουλόπουλο, ο οποίος διετέλεσε επί δυο δεκαετίες διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας «Το Βήμα» (απ’ όπου αποχώρησε όταν εξελέγη βουλευτής του Συνασπισμού της Αριστεράς), πρώην Πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ, να συμβάλει στην επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του ΔΟΛ. Ο κ. Μουλόπουλος απεδέχθη προθύμως την πρόταση».

Αυτή η εξέλιξη, όπως είναι φυσικό προκαλεί αίσθηση και εγείρει σειρά ερωτημάτων. Υπενθυμίζεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου αλλά και αμέσως μετά τις εκλογές, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και προσωπικά ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας καταφέρονταν εναντίον του ΔΟΛ και ιδίως κατά του μεγαλοεκδότη Σταύρου Ψυχάρη.

Εύλογα, συνεπώς, αναρωτιέται κανείς τι άλλαξε ξαφνικά και ένας δημοσιογράφος αλλά και προβεβλημένο πολιτικό πρόσωπο του κυβερνώντος κόμματος αναλαμβάνει τα οικονομικά ηνία μιας ιδιωτικής εκδοτικής εταιρείας;

Και βεβαίως θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον εάν οι τράπεζες που έχουν δανείσει με 200 εκατ. ευρώ τον ΔΟΛ, θα αποδεχθούν ή όχι ένα κομματικό στέλεχος να διαχειρίζεται τα χρήματά τους.

Ταυτόχρονα, παρά το γεγονός ότι το όνομα του κ. Μουλόπουλου εξακολουθεί να αναφέρεται στην «ταυτότητα» της Αυγής με την ιδιότητα του προέδρου του Δ.Σ. η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας στη σχετική είδηση για το ρόλο που αναλαμβάνει στο ΔΟΛ, αναφέρει ότι είχε αυτή την ιδιότητα «μέχρι πρότινος».

sel11

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, υπενθυμίζεται η είδηση που είχε κάνει το γύρο του Διαδικτύου την Πρωτοχρονιά του 2017 (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ), για συνάντηση μεταξύ Μπόμπολα, Ψυχάρη και Μουλόπουλου την οποία ο νυν πρόεδρος της «Αυγής» έβγαινε εν συνεχεία και διέψευδε κατηγορηματικά ότι είχε λάβει χώρα.

Σφοδρότατες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

ΝΔ: Η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου είναι ο ορισμός της διαπλοκής

«Ο πλουραλισμός, η πολυφωνία και η ίδια η Δημοκρατία θα αποδειχθούν πολύ ισχυρότερες από τα άθλια σχέδια της κυβέρνησης», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία σχετικά με τις εξελίξεις στον ΔΟΛ.

«Μετά το φιάσκο των τηλεοπτικών αδειών η κυβέρνηση συνεχίζει απερίσπαστη το έργο της. Η στάση της προς τους εκδότες: Πρώτα τους κατήγγειλε ως διαπλεκόμενους. Στη συνέχεια συναλλάχθηκε μαζί τους. Τώρα χρησιμοποιεί δικαστικές εκκρεμότητες και εκβιάζει. Με αυτόν τον τρόπο τοποθετεί ως τοποτηρητή της τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της "Αυγής" στον ιστορικό Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη», συνεχίζει η Πειραιώς.

«Δεν αντέχει την κριτική και την ελεύθερη δημοσιογραφία. Η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου είναι ο ορισμός της διαπλοκής, της συναλλαγής και κάθε λογής μεθοδεύσεων ελέγχου των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Το Ποτάμι - Θεοδωράκης: ΣΥΡΙΖΑ Α.Ε. τώρα και στα ΜΜΕ

Βιτριολικό ήταν και το σχόλιο του επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρου Θεοδωράκη μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο twitter.

«Προσοχή δεν είναι πλάκα. Στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ πέρασε ο ΔΟΛ - Νέα, Βήμα και ραδιόφωνο! Επόμενος στόχος Μέγκα. ΣΥΡΙΖΑ ΑΕ τώρα και στα ΜΜΕ», έγραψε στην ανάρτησή του ο κ. Θεοδωράκης.

Βενιζέλος: Χυδαίος εκβιασμός όσα συμβαίνουν στον ΔΟΛ

Σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εξαπέλυσε μέσω της προσωπικής σελίδας του στο Facebook και ο πρώην πρόεδρος και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, με αφορμή τις εξελίξεις στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη (ΔΟΛ) και την ανάληψη της οικονομικής διαχείρισης του εκδοτικού ομίλου από τον πρόεδρο της «Αυγής» Βασίλη Μουλόπουλο.

Ο κ. Βενιζέλος κάνει λόγο για «χυδαίο εκβιασμό» και για «απόλυτη παράδοση του δήθεν πανίσχυρου εκδότη».

Αυτούσια η ανάρτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου στο Facebook έχει ως εξής:

«Τόσο απροκάλυπτα πια! Ο χυδαίος εκβιασμός που καιρό τώρα οργανώνουν οι κυβερνώντες, η επίμονη στοχοποίηση ενός ανθρώπου σε πρόδηλη αδυναμία που βρίσκεται επιπλέον υπό την πίεση της ποινικής προδικασίας, έφερε αποτέλεσμα. Την παράδοση των ιστορικών εφημερίδων του δημοκρατικού προοδευτικού χώρου στα χέρια της ωμής εξουσίας της αδίστακτης εθνικολαϊκιστικής αριστεράς.

Η απόλυτη παράδοση του δήθεν πανίσχυρου εκδότη, εκθέτει τους κυβερνώντες περισσότερο από το νόμο Παππά και την ακυρωτική απόφαση του ΣτΕ.

Υπάρχει πρόβλημα δημοκρατίας, πολυφωνίας, διαφάνειας. Μαθαίνουν τώρα όλοι τι σημαίνει πραγματικά διαπλοκή. Δεν περνούν τέτοιες ακρότητες. Ευτελίζουν όμως μια παράδοση που πρέπει να την προστατεύσουν δημοσιογράφοι και αναγνώστες».

Τι απαντά ο Βασίλης Μουλόπουλος

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, ο Βασίλης Μουλόπουλος έκανε την εξής δήλωση: «Η τριαντάχρονη θητεία μου στο ΔΟΛ και η φιλία μου με τους συναδέλφους με ώθησαν να αναμειχθώ στην προσπάθεια διάσωσης του Οργανισμού και των ιστορικών του εφημερίδων».

Σχετικές ειδήσεις