ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση: «Κατρακυλά» ο ΣΥΡΙΖΑ - Προηγείται η ΝΔ με 14,1 μονάδες

Δημοσκόπηση: «Κατρακυλά» ο ΣΥΡΙΖΑ - Προηγείται η ΝΔ με 14,1 μονάδες

Μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, δείχνει δημοσκόπηση της Marc.

ΠΑΓΙΩΝΕΤΑΙ Η ΥΨΗΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΩΝ – ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΤΩΣΗ Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΤΕΤΑΡΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ «ΒΛΕΠΟΥΝ» ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγούνται σε όλους τους δείκτες.

Η αξιωματική αντιπολίτευση διευρύνει ακόμη περισσότερο την απόσταση που εδώ και καιρό τη χωρίζει από το κυβερνών κόμμα και με το 27,8% που συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου έχει πλέον υπερδιπλάσιο ποσοστό από τον ΣΥΡΙΖΑ, που συγκεντρώνει 13,7%, μένοντας πίσω κατά 13,5 μονάδες.

Όπως εκτιμάται από την ανάλυση της δημοσκόπησης, το «γαλάζιο» προβάδισμα μπορεί να φτάσει έως τις 20 μονάδες.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, στην πρόθεση ψήφου προηγείται η ΝΔ με 27,8%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 13,7%, έπεται το ΚΚΕ με 6,2%, τέταρτη η Χρυσή Αυγή με 5,8%, ακολουθεί η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 5,6%, η Ένωση Κεντρώων με 2,7%, οι ΑΝΕΛ με 2,3%, το Ποτάμι με 2%, η Πλεύση Ελευθερίας με 2%, η Λαϊκή Ενότητα με 1,2%. «Άλλο κόμμα» απαντά το 3,2%, Λευκό/Άκυρο το 4,4%, «Δεν θα ψηφίσω», λέει το 6,5% και «Δεν έχω αποφασίσει» το 16,5%

Συντριπτική είναι η διαφορά στην παράσταση νίκης: Η ΝΔ προηγείται με 78,6 και ακολουθεί με 11,3% ο ΣΥΡΙΖΑ.

Με βάση την ίδια δημοσκόπηση, το 79,7% εμφανίζεται να πιστεύει ότι πάμε σε τέταρτο μνημόνιο, σε αντίθεση με το 11,2% που δεν θεωρεί ότι θα έρθει νέο πρόγραμμα.

Σε άλλη ερώτηση, αν είναι καλύτερη κατάσταση τώρα ή τον Ιανουάριο του 2015 οι πολίτες απαντούν (81%) ότι είναι χειρότερα τώρα.

Μοιρασμένες είναι οι απόψεις για τις εκλογές, καθώς στην ερώτηση «θέλετε να γίνουν εκλογές το 2017», το 45,6% απαντά όχι και το 44,8% απαντά ναι.

Σχετικές ειδήσεις