ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς: Η συμφωνία μπορεί να κλείσει με το ΔΝΤ σε ρόλο τεχνικού συμβούλου

Παππάς: Η συμφωνία μπορεί να κλείσει με το ΔΝΤ σε ρόλο τεχνικού συμβούλου

Ειδήσεις | Νίκος Παππάς: Την εκτίμηση ότι η δεύτερη αξιολόγηση μπορεί να έχει κλείσει έως τις 20 Φεβρουαρίου, με το ΔΝΤ σε δευτερεύοντα ρόλο, εξέφρασε τη Δευτέρα (06/02/2017) ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς.

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι στις 20 Φεβρουαρίου αυτό το πράγμα θα κλείσει. Νομίζω ότι αυτήν τη στιγμή υπάρχει μία συμφωνία και έχει κλείσει και η πρώτη αξιολόγηση με το ΔΝΤ να είναι απλώς τεχνικός σύμβουλος. Ο κ. Σόιμπλε έκανε για πρώτη φορά δήλωση στην οποία περιέγραφε τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες το ΔΝΤ δεν θα συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα και άρχισε να λέει τα δικά του πέρι αυστηρότερου προγράμματος διότι ο ESM είναι ακόμα χειρότερος. Μπορεί να κλείσει η συμφωνία με το ΔΝΤ σε ρόλο τεχνικού συμβούλου», δήλωσε ο κ. Παππάς, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Real FM».

«Όλες οι πλευρές έχουν συνειδητοποιήσει ότι αυτό το πράγμα δεν ευνοεί κανέναν και θα είμαστε πάρα πολύ σύντομα σε θέση να ολοκληρώσουμε», πρόσθεσε ο υπουργός.

Κληθείς να σχολιάσει μια πρωτοβουλία του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ, για το άμεσο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγηση, ο Νίκος Παππάς ανέφερε: «Η Κομισιόν μπορεί και πρέπει να παίξει έναν πολύ ενεργό ρόλο και η κινητικότητα του Προέδρου Γιούνκερ είναι κάτι το οποίο είναι θεμιτό και ευκταίο. Διότι όπως γνωρίζετε ο Γιούνκερ είναι και ο πρώτος Πρόεδρος της Κομισιόν ο οποίος εξελέγη στη θέση του εκ των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών. Άρα περιμένουμε από τους θεσμούς οι οποίοι έχουν και την δημοκρατική λογοδοσία στον DNA τους να παίξουν αυτόν τον ενεργό ρόλο».

Όσο για το εάν ο ίδιος «βλέπει» πρόωρες εκλογές, ο υπουργός σημείωσε: «Οι εκλογές θα γίνουν τον Σεπτέμβριο του 2019, η χώρα θα έχει μπει σταθερά στην τροχιά της ανάπτυξης και ο λαός μας μπορεί να συγκρίνει και να κρίνει ποιος είναι αυτός που βύθισε την ελληνική οικονομία και την κοινωνία και ποιος ανέλαβε να τη ξελασπώσει και τα κατάφερε».

Διαβάστε εδώ περισσότερες ειδήσεις για τη δεύτερη αξιολόγηση

Σχετικές ειδήσεις