ΠΟΛΙΤΙΚΗ

LIVE - Ώρα πρωθυπουργού: «Μονομαχία» Τσίπρα - Μητσοτάκη στη Βουλή για ασφάλεια και εγκληματικότητα

LIVE - Ώρα πρωθυπουργού: «Μονομαχία» Τσίπρα - Μητσοτάκη στη Βουλή για ασφάλεια και εγκληματικότητα

Ειδήσεις | Ώρα του πρωθυπουργού: Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπραςαπαντά την Παρασκευή (17/02/2017) σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, για ζητήματα εγκληματικότητας και προστασίας του πολίτη κατά τη διάρκεια της Ώρας του Πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Βουλής, η συζήτηση ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 10:00 το πρωί.

Παρακολουθήστε LIVE στο Newsbomb.gr τη συνεδρίαση στη Βουλή

Κύρια σημεία ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη:

- Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο για εικόνες σοβαρής ανομίας, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι με τη στάση της έχει οδηγήσει την Αθήνα να μετατραπεί σε «παιδική χαρά της ανομίας». Αναφέρθηκε στις φθορές στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

- Χαρακτήρισε «άβατο» τα Εξάρχεια, κάνοντας λόγο για ενοχή και συνευθύνη της κυβέρνησης. Το πρόβλημα δεν είναι η όποια ιδιαιτερότητα της περιοχής, αλλά πρέπει να προστατεύονται η πόλη και οι άνθρωποί της.

- Δεν αφήνετε την αστυνομία, ως κυβέρνηση να κάνει τη δουλειά της.

- Ανάλογα περιστατικά ανομίας και παραβατικότητας υπάρχουν στο Ζεφύρι και το Μενίδι, όπου «ανθούν» το εμπόριο ναρκωτικών, οι ληστείες και οι κλοπές.

- Μπορούν επιτέλους οι κάτοικοι αυτών των περιοχών να ζουν σαν άνθρωποι, κύριε πρωθυπουργέ; Μπορείτε, επιτέλους, να νοιαστείτε για τους φιλήσυχους ανθρώπους των περιοχών αυτών; Δεν δείξατε ποτέ καμία ευθύνη, κύριε Τσίπρα. Η απόσταση που χωρίζει μια μολότοφ από μια βαριοπούλα και μια βαριοπούλα από ένα καλάσνικοφ είναι πολύ μικρή.

- Εμείς θα επανασυστήσουμε την ομάδα «ΔΕΛΤΑ», όσο κι αν αυτό σας ενοχλεί, κύριε Τσίπρα.

- Δεν ζούμε πλέον ούτε στην εποχή του Εμφυλίου, ούτε της Χούντας. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να συντηρείτε κανένα μίσος εναντίον της Αστυνομίας.

- Την αποτυχία σας πληρώνουν οι οικονομικά αδύναμοι συμπολίτες μας, αυτούς που «γονατίσατε» με τις πολιτικές σας

- Για πόσο καιρό ακόμα θα ανέχεστε το παρακράτος των Εξαρχείων, αλλά και τα γκέτο;

- Τελικά, κύριε Τσίπρα πείτε μας: Είστε πρωθυπουργός ή προβοκάτορας; Ως πότε θα κοιτάτε την χώρα με την ίδια απάθεια που βλέπει η κυβέρνησή σας ένα τρόλεϊ να φλέγεται; Συμβολίζεται κύριε Τσίπρα μια εποχή κατάθλιψης και παραίτησης. Όμως ο χρόνος σας τελειώνει.

Σχετικές ειδήσεις