ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος για τα F-16: Δεν υπάρχει οριστική συμφωνία

Καμμένος για τα F-16: Δεν υπάρχει οριστική συμφωνία

Πάνος Καμμένος | F16: Με τη φράση «δεν υπάρχει συμφωνία, υπάρχει ένα letter of request», ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, δήλωσε την Τετάρτη (25/10/2017) από το βήμα της Βουλής ότι η τεχνολογική αναβάθμιση των ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

«Αναμένουμε την απάντηση των Αμερικανών. Για να πάρουν την έγκριση από το Κογκρέσο είπαν ότι για την αναβάθμιση 123 ελληνικών F-16, δηλαδή και της έκδοσης Block 30, Block 50, Block 52 plus θα χρειαστούν 2,4 δισ. δολάρια», είπε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Αναμένουμε την LOA, δηλαδή την απάντηση των Αμερικανών».

Εξάλλου, ο ίδιος εκτίμησε ότι το κόστος για την αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας δεν θα ξεπεράσει το 1,1 δισ. δολάρια, ενώ επέμεινε ότι η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε από τους Αμερικανούς αντισταθμιστικά και πως δεν αποκλείεται να μην υλοποιηθούν, εάν το ΥΠΕΘΑ κρίνει ότι δεν συμφέρουν.

«Δεν υπάρχουν αντισταθμιστικά όπως γίνονταν στο παρελθόν, ζητάμε το μεγαλύτερο έργο να γίνει στην ΕΑΒ, τα υλικά να παρθούν από ελληνικές ιδιωτικές εταιρείες», πρόσθεσε ο υπουργός.

Διαβάστε εδώ περισσότερες ειδήσεις για τα F-16

Σχετικές ειδήσεις