ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα: Τι θα περιλαμβάνει το δείπνο προς τιμήν του Αμερικανού προέδρου

Επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα: Τι θα περιλαμβάνει το δείπνο προς τιμήν του Αμερικανού προέδρου

Ειδήσεις για Επίσκεψη Ομπάμαστην Αθήνα: Το μενού του αποψινού δείπνου στο Προεδρικό Μέγαρο

ΠΟΙΟΙ ΕΠΙΜΕΛΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΑΠΟΨΙΝΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για το επίσημο δείπνο που θα παρατεθεί στις 19:30 απόψε, Τρίτη (15/11/2016) στο Προεδρικό Μέγαρο, προς τιμήν του απερχόμενου Προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «ΒΗΜΑτοδότη», το μενού του δείπνου καταρτίστηκε έπειτα από σχετική ερώτηση μέσω μυστικών υπηρεσιών, αν υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα φαγητά που δεν τρώει ο Αμερικανός πρόεδρος. Η απάντηση που δόθηκε από την Ουάσινγκτον ήταν ότι «ο Πρόεδρος τα τρώει όλα».

Κατά τα λοιπά, στο επίσημο τραπέζι θα υπάρχουν σφυρίδα αλλά και γαρίδες. Ειδικότερα, ως πρώτο πιάτο θα υπάρχουν γαρίδες με ρύζι, σφυρίδα με βραστά λαχανικά, ενώ θα σερβιριστεί λευκό κρασί και ως επιδόρπιο γλυκό με κάστανα.

Στο τέλος του δείπνου, θα προσφερθεί καφές φίλτρου ή τσάι, ανάλογα με τις προτιμήσεις.

Σημειώνεται πως την επιμέλεια του δείπνου έχουν αναλάβει δύο σεφ του Προεδρικού Μεγάρου, ο Στέφανος Τσιαμπαλής και ο Θανάσης Σκούρας, που ήταν σεφ επί εποχής Κωνσταντίνου Τσάτσου και Κωνσταντίνου Καραμανλή, αλλά βοηθάει εθελοντικά στο Προεδρικό σε ειδικές περιστάσεις.

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις για την επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα

Σχετικές ειδήσεις