ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Επίσκεψη Ομπάμα: Οι προετοιμασίες για το επίσημο δείπνο - Γαρίδες, σφυρίδα και γλυκό με κάστανα

Επίσκεψη Ομπάμα: Οι προετοιμασίες για το επίσημο δείπνο - Γαρίδες, σφυρίδα και γλυκό με κάστανα

Επίσκεψη ΟμπάμαΑθήνα:Δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο προς τιμήν του απερχόμενου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες στη χώρα μας, θα παραθέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Θαλασσινές γεύσεις, που παραπέμπουν σε Ελλάδα, περιλαμβάνει το μενού που θα σερβιριστεί στο επίσημο δείπνο του Προεδρικού Μεγάρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κυρίως πιάτο θα είναι σφυρίδα με βραστά λαχανικά, ενώ το πρώτο πιάτο γαρίδες με ρύζι. Το φαγητό θα σερβιριστεί συνοδεία λευκού κρασιού.

Το γεύμα θα κλείσει με γλυκό από κάστανα και στο τέλος θα προσφερθεί καφές ή τσάι.

Ο κ. Παυλόπουλος θα υποδεχθεί στις 7:30 μμ τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ενώ θα τον συνοδεύσει στην αίθουσα «Βυζαντινό» του Προεδρικού Μεγάρου, όπου θα βρίσκονται οι 130 προσκεκλημένοι. Θα γίνουν οι καθιερωμένες προσφωνήσεις και αντιφωνήσεις, ενώ στη συνέχεια η παιδική χορωδία της Λυρικής Σκηνής και η ορχήστρα της Πολεμικής Αεροπορίας θα ερμηνεύσουν δύο τραγούδια στα ελληνικά («Της Δικαιοσύνης Ήλιε Νοητέ», και «Χρυσοπράσινο Φύλλο» του Μ. Θεοδωράκη) και δύο τραγούδια στα αγγλικά («Imagine» και «Sound of Silence»).

Σχετικές ειδήσεις