ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αποκάλυψη - βόμβα: «Τρελαμένος» ο Τσίπρας με το Survivor

Αποκάλυψη - βόμβα: «Τρελαμένος» ο Τσίπρας με το Survivor

Τι αποκάλυψε σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα σε... φιλικό τραπέζι - Βλέπει ο πρωθυπουργός το survivor;

Του ειδικού συνεργάτη Βαγγέλη Μπότσαρη

Λίγες ημέρες μετά το Πάσχα, σε σπίτι των νοτίων προαστίων, που ανήκει σε οικογένεια η οποία πολιτικά δηλώνει ότι ανήκει στον χώρο της ανανεωτικής αριστεράς, άναψε η κουβέντα για το survivor, το τηλεριάλιτι που σπάει ταμεία και υπερβαίνει το 60% μερικές φορές στις τηλεοπτικές θεαματικότητες.

Στην παρέα βρισκόταν και σύμβουλος σε πρωτοκλασσάτο υπουργό της κυβέρνησης που ανήκει στο περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα.

Όπως ήταν φυσικό, οι οικοδεσπότες άσκησαν έντονη κριτική από τα ...αριστερά για την ποιότητα του τηλεπαιχνιδιού και ότι αποπνέει τις αρχές του ...καρφώματος και του «δοσιλογισμού» όπως είπε χαρακτηριστικά μία προσκεκλημένη, με στόχο το χρηματικό έπαθλο.

Η παρέα των 40άρηδων έμεινε έκπληκτη όταν μίλησε ο φίλος τους και σύμβουλος του υπουργού, o οποίος βρίσκεται πολύ κοντά στον Αλέξη Τσίπρα: «Πάλι καλά που υπάρχει το survivor και ο κόσμος ξεχνά την διαπραγμάτευση, τα μέτρα και τα μνημόνια», είπε χαρακτηριστικά.

Η ομήγυρης έμεινε με το στόμα ανοιχτό αν και ο κυβερνητικός σύμβουλος εξήγησε ότι η κούραση του κόσμου από την διαπραγμάτευση έχει οδηγήσει τους πολίτες να βρίσκουν διέξοδο σε άλλες δραστηριότητες, αφού είναι πεπεισμένοι κατά βάθος ότι τα μέτρα που θα εφαρμοστούν είναι σκληρά, δίνοντας χώρο και χρόνο στην κυβέρνηση να ολοκληρώσεις τις συζητήσεις με τους δανειστές και να εφαρμόσει επώδυνες αποφάσεις.

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις για το Survivor

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των μετρήσεων που έχουν στην διάθεσή τους στο Μ. Μαξίμου, καταγράφεται μία κούραση των πολιτών με την αξιολόγηση και τα μέτρα.

Σε πρόσφατη σύσκεψη του Αλέξη Τσίπρα με τους στενούς του συνεργάτες στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι υπουργοί: Παππάς, Τσακαλώτος, Φλαμπουράρης, ακούστηκε η άποψη ότι «οι πολίτες έχουν εθιστεί στα μέτρα και γνωρίζουν ότι θα ακολουθήσουν σκληρές και επώδυνες αποφάσεις».

Παράλληλα οι ίδιοι υπουργοί που υποστήριξαν την άποψη του «εθισμού» των πολιτών στα μέτρα, τάχθηκαν υπέρ της άποψης ότι η κυβέρνηση σε κάθε ευκαιρία πρέπει να προβάλει την αντιπρόταση των αντισταθμιστικών μέτρων και να τονίζει την διαφορά με το παλαιό πολιτικό σύστημα και την ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη.

Σε παρασκηνιακές συζητήσεις μεταξύ των βουλευτών του κόμματος, συζητείται η επιρροή του γνωστού παιχνιδιού στην κοινή γνώμη, σχολιάζοντας την αντίδραση των πολιτών στην περιφέρεια που βίωσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατά την διάρκεια των διακοπών του Πάσχα.

Βουλευτής σε νομό της Δυτικής Μακεδονίας ο οποίος επισκέφτηκε καφενείο χωριού της εκλογικής του περιφέρειας δέχτηκε τα πειράγματα των θαμώνων που εμπεριείχαν έντονη κριτική. «Εκεί μας καταντήσατε», φώναξε στον βουλευτή ένας από τους παρευρισκόμενους, «να πανηγυρίζουμε για λίγο αρνάκι το Πάσχα όπως αυτοί στο survivor βάζουν τα κλάματα όταν κερδίζουν έπαθλο φαγητού».

Αντίστοιχα σε νησί του Αιγαίου, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που ανήκει στην αριστερή τάση του κόμματος, δέχτηκε επίθεση από πρώην συντρόφους του που έχουν μετακινηθεί στην ΛΑΕ και στην Πλεύση Ελευθερίας οι οποίοι του καταλόγισαν ότι η κυβέρνηση με παρέμβαση της Γ.Γ. Ισότητας σταμάτησε την διαφήμιση γνωστής εταιρείας με την Άντζελα Δημητρίου η οποία έλεγε την φράση «χτύπα σαν άντρας», ενώ στην περίπτωση του survivor δεν έχει τολμήσει κανείς να αναφερθεί στις συνθήκες που βιώνουν οι παίχτες και τα κοινωνικά πρότυπα που προβάλει η εκπομπή.

«Ο κόσμος έχει αποκοιμηθεί από το survivor και σεις το σιγοντάρετε. Μέχρι και ο Τσίπρας πρέπει να είναι φανατικός θεατής του survivor», ήταν οι χαρακτηριστικές εκφράσεις του αγανακτισμένου πρώην στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ προς τον κυβερνητικό βουλευτή.

Τόσο στο Μ. Μαξίμου, όσο και στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι οι κοινωνικές αντιδράσεις για τα νέα σκληρά μέτρα που θα φέρει η ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης δεν θα λάβουν μεγάλη έκταση, καθώς αυτοί που βγαίνουν στους δρόμους είναι κυρίως πρώην στελέχη του κόμματος που ανήκουν στην ΛΑΕ ή στην Πλεύση Ελευθερίας καθώς και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με άλλες εξωκοινοβουλευτικές δυνάμεις που έχουν περιορισμένη κοινωνική απήχηση.

Τόσο η ΝΔ όσο και το εναπομείναν ΠΑΣΟΚ δεν έχουν την διάθεση και την νοοτροπία να τεθούν επικεφαλής στις κοινωνικές αντιδράσεις έχοντας ήδη την προηγούμενη αποτυχημένη εμπειρία της κινητοποίησης για το «Μένουμε Ευρώπη».

Σχετικές ειδήσεις