ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο Φλαμπουράρης διεκδικεί τα «εύσημα» για τη διαγραφή των χρεών από νοσηλείες ανασφάλιστων

Ο Φλαμπουράρης διεκδικεί τα «εύσημα» για τη διαγραφή των χρεών από νοσηλείες ανασφάλιστων

Απολογισμός λειτουργίας ιστοσελίδας kathimerinotita.gov.gr

Η ιστοσελίδα για τα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών που ίδρυσε ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, έχει συμπληρώσει σχεδόν έξι μήνες λειτουργίας.

Μέχρι σήμερα, περισσότερες από 5.500 υποθέσεις έχουν υποβληθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα www.kathimerinotita.gov.gr, σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Επικρατείας.

Από τον πρώτο καιρό λειτουργίας της ιστοσελίδας, στις πρώτες θέσεις της λίστας των προβλημάτων ήταν πάντα θέματα που αφορούσαν τον τομέα της Υγείας.

Σύμφωνα με το απολογιστικό δελτίο, «το σημαντικότερο ζήτημα που αντιμετωπίστηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα από την κυβέρνηση και είχε τεθεί στην ομάδα της Καθημερινότητας από τις πρώτες μέρες της λειτουργίας της, ήταν η διαγραφή βεβαιωμένων χρεών από τις Δ.Ο.Υ. σε ανασφάλιστους ασθενείς για νοσηλεία σε δημόσια νοσοκομεία, που επιλύθηκε με την ψήφιση του σχετικού άρθρου στο νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Φιλοσοφία της ομάδας Καθημερινότητας παραμένει η προώθηση λύσεων που συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής για ομάδες πολιτών».

Ωστόσο, το ζήτημα της διαγραφής των χρεών των ανασφάλιστων πολιτών είχε τεθεί πολύ πριν δημιουργηθεί η ιστοσελίδα του κ. Φλαμπουράρη. Επισήμως, μάλιστα, είχε ανακοινωθεί ως πρόθεση της κυβέρνησης τον Απρίλιο του 2016, από τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, κατά την παρουσίαση του νομοσχεδίου για την πρόσβαση των ανασφάλιστων στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Ο υπουργός Επικρατείας, λοιπόν, ζητά μερίδιο επιτυχίας για ένα ζήτημα που πραγματικά έκαιγε μία μερίδα κοινωνικά ευάλωτων πολιτών. Για την καθυστέρηση μέχρι την εφαρμογή της νομοθετικής ρύθμισης ούτε λόγος, φυσικά.

Σε κάθε περίπτωση, το περίεργο είναι ότι η Ομάδα Καθημερινότητας επέλεξε το συγκεκριμένο θέμα για να παρουσιάσει ως δικό της έργο. Το μόνο που μπορεί να σκεφτεί κάποιος, είναι ότι μάλλον δεν είχε και πολλές επιτυχίες...

Σχετικές ειδήσεις