ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να ξαναβρούμε το νόημα της δημοκρατίας»

«Να ξαναβρούμε το νόημα της δημοκρατίας»

Διάλογο κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων με θέμα «Να ξαναβρούμε το νόημα της δημοκρατίας, να υπερασπιστούμε τις αξίες της» άνοιξαν οι Οικολόγοι Πράσινοι.

Με στόχο να βρεθούν σημεία σύγκλισης γύρω από την υπεράσπιση της δημοκρατίας με τις απαραίτητες θεσμικές αλλαγές και να ασκηθεί πίεση ώστε στην προεκλογική περίοδο να ανοίξουν όλοι τα χαρτιά τους εν όψει πιθανής συνταγματικής αναθεώρησης από το 2013, οργανώθηκε εκδήλωση στην Αϊγλη Ζαππείου.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν από την πλευρά των Οικολόγων Πράσινων οι επικεφαλής της εκλογικής εκστρατείας Ιωάννα Κοντούλη και Γιάννης Παρασκευόπουλος οι οποίοι και παρουσίασαν τις πράσινες προτάσεις για αλλαγές στους πολιτικούς θεσμούς.

Πήραν επίσης μέρος και κατέθεσαν τις απόψεις τους οι καθηγητές Συνταγματικού Δικαίου Αντώνης Μανιτάκης και Γιώργος Κατρούγκαλος, ο καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Αντώνης Λιάκος ως εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας «Για την Υπεράσπιση της Κοινωνίας και της Δημοκρατίας», οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ Τάσος Κουράκης και Νίκος Τσούκαλης, αντίστοιχα, και ο εκπρόσωπος του νεοϊδρυθέντος Κόμματος Πειρατών Ελλάδας, Θανάσης Σουλιώτης.