ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσιάστηκε ο συνδυασμός ΣΥΡΙΖΑ - Ε.Κ.Μ.

Παρουσιάστηκε ο συνδυασμός ΣΥΡΙΖΑ - Ε.Κ.Μ.

Σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε τον συνδυασμό με τον οποίο τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ θα κατεβούν στις εκλογές. Ο συνδυασμός ονομάζεται "Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς - Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο".

Ο Αλέξης Τσίπρας, πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ανακοίνωσε ότι "με την σημερινή κοινή διακήρυξη θέσεων δεσμευόμαστε ότι

Θα διεκδικήσουμε τη λαϊκή στήριξη και εντολή για να καταγγείλουμε τη δανειακή σύμβαση και τα μνημόνια της χρεοκοπίας. Θα διεκδικήσουμε τη λαϊκή στήριξη και εντολή για να προχωρήσουμε στην εφαρμογή ενός προγράμματος αναδιανομή του πλούτου, κοινωνικής και οικονομικής δικαιοσύνης.

Θα διεκδικήσουμε τη λαϊκή στήριξη και εντολή για να υλοποιήσουμε ένα εθνικό σχέδιο για την ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον και σε όφελος της κοινωνίας, ένα εθνικό σχέδιο για την οικονομική και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Θα διεκδικήσουμε τη λαϊκή στήριξη και εντολή για να δημιουργήσουμε ασπίδα κοινωνικής προστασίας και υπεράσπισης των δημόσιων αγαθών, των χαμηλών στρωμάτων που πλήττονται, των ανέργων, των μακροχρόνια ανέργων αλλά και όλων εκείνων των πολιτών που σήμερα βρίσκονται στο περιθώριο.

Θα διεκδικήσουμε τη λαϊκή στήριξη και εντολή για να ανατρέψουμε το δόγμα παράδοσης εις τη Δύση, για να μεταστρέψουμε το γεωπολιτικό προσανατολισμό της εξωτερικής πολιτικής. Θα διεκδικήσουμε τη λαϊκή στήριξη και εντολή για να αποκαταστήσουμε τη δημοκρατία στη χώρα που γεννήθηκε."

Παρόντες ήταν ο Μανώλης Γλέζος, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Αλέξης Μητρόπουλος, ο Αντώνης Κοτσακάς και άλλα στελέχη της Ενωτικής Κίνησης. Παρούσα ήταν και η Σοφία Σακοράφα, που εδώ και λίγους μήνες έχει δηλώσει την πολιτική της συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μαζί τους ήταν και άλλοι σχηματισμοί. Συγκεκριμένα, από τον κ. Τσίπρα ανακοινώθηκε ότι στην συνέντευξη Τύπου παρευρίσκονται η Ε.ΔΗ.Κ., ο Νέος Αγωνιστής, και η Κοινωνική Αριστερά.