ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θ. Σκυλακάκης: Ο λαός δε θα ξαναπιστέψει ψεύτικες υποσχέσεις

Θ. Σκυλακάκης: Ο λαός δε θα ξαναπιστέψει ψεύτικες υποσχέσεις

«Την τελευταία φορά δεν έβρισκαν να κόψουν 300 εκ. και τώρα προεκλογικά ανακάλυψαν "σπατάλες 18 δις"», σχολίασε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, υπεύθυνος του τομέα οικονομίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

«Ο κ. Σαμαράς ισχυρίσθηκε χθες, για να μην συγκεκριμενοποιήσει τις θέσεις του σε ό,τι αφορά μέτρα τα οποία έχουν δεσμευτεί τα κόμματα της συγκυβέρνησης ότι θα λάβουν τον Ιούνιο και επιδιώκοντας να δικαιολογήσει τις υποσχέσεις που δίνει προεκλογικά το κόμμα του ότι: «Έχουμε προτείνει, ήδη, από «το Ζάππειο ΙΙ», 18,4 δισεκατομμύρια ευρώ, περικοπές από σπατάλες», υποστήριξε ο ευρωβουλευτής των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Σαμαρά.

«Ούτε ο κ. Σαμαράς ούτε το επιτελείο του, ακόμα και σήμερα λίγες ημέρες προ των εκλογών, έχουν ασχοληθεί σοβαρά με το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας. Ισχυρίζονται ότι ζητούν αυτοδυναμία, έχουν υπογράψει με την τρόικα ότι θα λάβουν μέτρα της τάξεως των 16 δις τον Ιούνιο και δεν έχουν ρίξει έστω μια πρώτη ματιά στα βασικά αριθμητικά δεδομένα της δημοσιονομικής κατάστασης. Γιατί το κάνουν; Πιστεύουν σοβαρά ότι ο ελληνικός λαός θα πιστέψει αυτή τη φορά ψεύτικες υποσχέσεις και πρωτοφανείς ανακρίβειες;», κατέληξε.