ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή» στην ατζέντα του ΠΑΣΟΚ

Το δίλημμα «ευρώ ή δραχμή» στην ατζέντα του ΠΑΣΟΚ

Τα θετικά μηνύματα θα κυριαρχήσουν στον προεκλογικό λόγο των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, τόσο κατά τις συνεντεύξεις τους στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, όσο και στις περιοδείες τους που ξεκινούν αυτή την εβδομάδα.

Ο απολογισμός των τελευταίων μηνών, ιδιαίτερα της κυβέρνησης Παπαδήμου, αλλά και οι προοπτικές που ανοίγονται σε κάποιο βαθμό για την ελληνική οικονομία, θα βρίσκονται στον πυρήνα των παρεμβάσεών τους. Τα θέματα που θα επικεντρωθούν είναι τα εξής:

- Επιτυχία του PSI και «κούρεμα» του ελληνικού χρέους

- Αναπτυξιακά μέτρα

- Ρυθμίσεις για υπερχρεωμένα νοικοκυριά

- Ρυθμίσεις για δανειολήπτες

- Σταθεροποίηση της Ελλάδας στο ευρώ

Επίσης το προεκλογικό μήνυμα πρόκειται να εστιάζεται στο δίλλημα «ευρώ ή δραχμή». Ήδη στελέχη του ΠΑΣΟΚ (Λοβέρδος, Ραγκούσης κα) έχουν επισημάνει την ανάγκη μιας δεύτερης συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας μετά τις εθνικές εκλογές. Έτσι τα δύο μεγάλα κόμματα με στόχο την ενίσχυση του δικομματισμού θα σχηματίσουν κοινό μέτωπο στο οποίο θα περιγράφεται κάθε άλλη επιλογή, εκτός των δυο τους, ως ριψοκίνδυνη επιλογή εξόδου της χώρας από τη ζώνη του ευρώ.

Το τρίτο σημείο που θα στηρίξει πολλά στην προεκλογική του καμπάνια το ΠΑΣΟΚ είναι η υποστήριξη που περιμένει από ευρωπαίους αξιωματούχους. Μπροστά στον κίνδυνο να ενισχυθούν τα κόμματα της Αριστεράς, οι ευρωπαίοι εταίροι αναμένεται με παρεμβάσεις τους να δώσουν ελπίδα για το μέλλον στους Έλληνες.

Ήδη εχθές ο πρόεδρος της ΕΕ κ. Μπαρόζο επικοινώνησε με τους κκ Παπαδήμο και Βενιζέλο για θέματα ανάπτυξης. Αυτές οι επαφές θα συνεχίσουν και θα ενταθούν το επόμενο διάστημα.