ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Καρατζαφέρης προτείνει «συμμαχία του Νότου»

Ο Καρατζαφέρης προτείνει «συμμαχία του Νότου»

Υπέρ της δημιουργίας μιας «συμμαχίας του Νότου» τάχθηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.

Κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στο Ζάππειο, ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να συγκροτήσει μια συμμαχία με την Ισπανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία και τη Γαλλία. Στόχος της συμμαχίας, ανέφερε, είναι να ασκηθούν πιέσεις στη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τους συμμάχους της.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ υποστήριξε ότι η πρότασή του είναι «η μόνη ρεαλιστική και μπορώ να τη συζητήσω με οποιονδήποτε το βράδυ των εκλογών».

Επιχειρώντας να ανατρέψει την συνεχώς πτωτική πορεία του κόμματός του, ο κ. Καρατζαφέρης απευθύνθηκε στο... «μυαλό» των πολιτών, σημειώνοντας ότι «με τσαμπουκά δεν πρόκειται να λυθεί κανένα από τα προβλήματα», ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το κόμμα του θα καταφέρει να μπει στη Βουλή.

Πάντως, παρά τις αντιδράσεις, επανέλαβε την πρότασή του για οπλοφορία, επισημαίνοντας: «εμείς πιστεύουμε στο νόμο και στην τάξη, αλλά οι κυβερνήσεις έχουν εξαφανίσει και την ευνομία και την ευταξία. Εμείς προτείνουμε να δίνεται όπλο στους νομοταγείς πολίτες».

Επίσης, ο κ. Καρατζαφέρης δημοσιοποίησε τη «Λευκή Βίβλο», στην οποία εξηγεί τη δική του οπτική σε όσα έγιναν στο Προεδρικό Μέγαρο, πριν την επιλογή του Λουκά Παπαδήμου για την πρωθυπουργία και τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας, από την οποία και απεχώρησε, εισπράττοντας τόσο ο ίδιος όσο και το κόμμα του μεγάλη φθορά.

Ερωτηθείς για την άνοδο των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ευχήθηκε να ψηφίσουν οι πολίτες με λογική και όχι με θυμό, σημειώνοντας με νόημα: «Πολύ θα ήθελα να δω πώς θα πήγαιναν στις Βρυξέλλες οι κ.κ. Σαμαράς, Βενιζέλος με τον κ. Μιχαλολιάκο».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, ο κ. Καρατζαφέρης παρουσίασε και το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΛΑΟΣ, στο οποίο μετέχουν τα εξής πρόσωπα:

1. Γιώργος Κύρτσος, δημοσιογράφος-εκδότης

2. Νικήτας Πετρούλιας, αντιστράτηγος καταδρομών

3. Γιώργος Κανελλόπουλος, πρώην πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ

4. Νίκος Παπαγιαννόπουλος, στρατηγός ιατρός

5. Αθανάσιος Παπαγεωργίου, καθηγητής ιατρικής

6. Κυριακή Οικονομάκη, κοινωνιολόγος

7. Χρήστος Χαρίτος, οικονομολόγος

8. Λεωνίδας Γεωργιάδης, εκδότης

9. Ευαγγελία Δέσχα, δικηγόρος

10. Αγγελική Γερμανίδου, θεατρολόγος

11. Δημοσθένης Ευσταθίου, φαρμακοποιός

12. Ελευθέριος Κωνσταντινίδης, πρώην βουλευτής