Οι προτάσεις της Κοινωνικής Συμφωνίας για τη δημόσια διοίκηση

NEWSBOMB

Οι προτάσεις της Κοινωνικής Συμφωνίας για τη δημόσια διοίκηση

Οχτώ προτάσεις «πρώτης προτεραιότητας» της Κοινωνικής Συμφωνίας για το Κράτος και τη Δημόσια Διοίκηση κατέθεσε η Λούκα Κατσέλη η οποία επισκέφτηκε την ΑΔΕΔΥ, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο Κώστα Τσικρικά.

«Με εξαθλιωμένους, κατασυκοφαντημένους και υπερχρεωμένους δημοσίους υπαλλήλους δεν μπορούν να προχωρήσουν μεταρρυθμίσεις», δήλωσε η κ. Κατσέλη, τονίζοντας ότι «το ανθρώπινο δυναμικό είναι η αιχμή του δόρατος τόσο για τον δημόσιο όσο και για τον ιδιωτικό τομέα».

Η κ. Κατσέλη σημείωσε ότι παραγωγικό δημόσιο σημαίνει εξάλειψη της πολυνομίας, μηχανοργάνωση, πάταξη της γραφειοκρατίας και σωστή οργάνωση και διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού.

Οι 8 προτάσεις που κατέθεσε η πρόεδρος του κόμματος αφορούν:

Στη ριζική αναδιάρθρωση του κράτους, την κατάργηση όλων των διορισμένων διοικήσεων στις ΔΕΚΟ, την αποσύνδεση κοινωνικών ομάδων από το κράτος, την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, μέσω της οποίας μπορούν να εξασφαλισθούν 10 δις ευρώ, την τροποποίηση του Υπαλληλικού Κώδικα ώστε ο διορισμός των Γενικών Διευθυντών και οι προαγωγές να γίνονται από όργανα που διασφαλίζουν την ανάδειξη των αξιοτέρων και όχι των ημετέρων, τη διαμόρφωση ενός πραγματικά δίκαιου μισθολογίου στον δημόσιο τομέα, την αξιολόγηση διαρκής όλων των εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και την τοπική αυτοδιοίκηση και, τέλος, την ενίσχυση της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Αύριο η κ. Κατσέλη θα παρουσιάσει τον συνδυασμό Επικρατείας της Κοινωνικής Συμφωνίας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στα γραφεία του κόμματος.

Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved