ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συζητήσεις Τσίπρα με Κατσέλη με στόχο τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ

Συζητήσεις Τσίπρα με Κατσέλη με στόχο τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ

Οι διεργασίες στο παρασκήνιο και οι ενστάσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ

Σε προχωρημένο στάδιο φαίνεται ότι βρίσκονται οι συζητήσεις του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξη Τσίπρα με την πρόεδρο της Κοινωνικής Συμφωνιας, κ. Λούκα Κατσέλη.

Ο κ. Τσίπρας το επόμενο διάστημα θα επιχειρήσει να αντλήσει ψήφους από την παραδοσιακή δεξαμενή των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, ούτως ώστε να κατακτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ την πρώτη θέση στις προσεχείς εκλογές.

Στα πλαίσια αυτά, η κ. Λούκα Κατσέλη θα μπορούσε να σηματοδοτήσει ως πρόσωπο το «άνοιγμα» του ΣΥΡΙΖΑ προς το συγκεκριμένο χώρο. Άλλωστε η ίδια, καταψηφίζοντας τόσο το άρθρο 37 του Μεσοπρόθεσμου, για το «πάγωμα» των κλαδικών συμβάσεων και στη συνέχεια τη νέα δανειακή σύμβαση, έκοψε τους δεσμούς της με το ΠΑΣΟΚ του Μνημονίου.

Ωστόσο, διαφορετική αντιμετώπιση επιφυλάσσει η Κουμουνδούρου για τον κ. Χάρη Καστανίδη, για τον οποίο το κλίμα δεν είναι ανάλογα θετικό, γεγονός που σημαίνει ότι τυχόν συνεργασία με την κ. Κατσέλη δεν αφορά συνολικά και την Κοινωνική Συμφωνία.

Το προχωρημένο στάδιο των συζητήσεων επιβεβαιώνεται και από την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο, όταν ο κ. Τσίπρας πρότεινε για τη θέση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού τον κ. Γεράσιμο Αρσένη, σύζυγο της κ. Κατσέλη, στενό συνεργάτη του Ανδρέα Παπανδρέου και υπουργό των κυβερνήσεων του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ.

Η πρόταση αιφνιδίασε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, που υπενθύμισε δεικτικά ότι ο κ. Τσίπρας προτείνει πολιτικό πρόσωπο να αναλάβει επικεφαλής της υπηρεσιακής κυβέρνησης, όταν τις προηγούμενες ημέρες με πείσμα αρνιόταν να πράξει κάτι αντίστοιχο για μια οικουμενική κυβέρνηση.

Βεβαίως, η πρόταση του κ. Τσίπρα δεν είναι άσχετη με τις συζητήσεις που διεξάγονται για συνεργασία με την κ. Κατσέλη. Ωστόσο, υπάρχουν και αντίθετες φωνές που αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό μια τέτοια προοπτική. Τα στελέχη αυτά υπενθυμίζουν ότι η πρώην υπουργός θεωρείται εμπνευστής του «λεφτά υπάρχουν» και εκτιμούν ότι τυχόν συνεργασία με την Κουμουνδούρου θα βλάψει εκλογικά τον ΣΥΡΙΖΑ.