ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αποφασισμένος» στο ΕΛΚ ο Σαμαράς

«Αποφασισμένος» στο ΕΛΚ ο Σαμαράς

Αναμένεται να αποτυπώσει τους κινδύνους, που ελλοχεύουν από μια πιθανή εκλογή του Αλέξη Τσίπρα

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται από εχθές το απόγευμα ο πρόεδρος της ΝΔ, κ. Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να παραστεί σήμερα στη Σύνοδο του ΕΛΚ.

Ο αρχηγός της ΝΔ, είναι αποφασισμένος να θέσει πιεστικά το ζήτημα της Ανάπτυξης, προσδοκώντας το τελικό κείμενο των συμπερασμάτων, που θα αναγνωστεί από τον Βίλφρεντ Μάρτενς, να περιλαμβάνει σαφείς δεσμεύσεις για αναγκαίες τροποποιήσεις στο «στενό κοστούμι», το οποίο έχει ραφτεί για την Ελλάδα και στο οποίο αντέδρασε έντονα δια της ψήφου της, η ελληνική κοινωνία, στις 6 Μαΐου.

«Η Πολιτική του Μνημονίου πρέπει να τροποποιηθεί, ώστε να υπάρξει Ανάπτυξη. Η λιτότητα, από μόνη της, βυθίζει τη χώρα σε χειρότερα δεινά», αναμένεται να πει ξεκάθαρα ο Αντώνης Σαμαράς εκμεταλλευόμενος:

  • Την αλλαγή κλίματος στην Ευρώπη υπέρ της ΝΔ
  • Τις καλύτερες πια σχέσεις του, με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα
  • Τις έντονες καθημερινές πιέσεις, υπέρ της Ανάπτυξης, από τον σοσιαλιστή, Γάλλο Πρόεδρο Ολάντ
  • Την συναντίληψη του, με Ευρωπαίους αξιωματούχους, πως αν η ψήφος του κόσμους οδηγηθεί στο ΣΥΡΙΖΑ, τότε είναι πολύ κοντά η ώρα της εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ.

Παρά την διάθεση να πιέσει καταστάσεις, ο Αντώνης Σαμαράς, έχει δύσκολο έργο αφού καλείται να πείσει τους 15 Αρχηγούς Κρατών και Πρωθυπουργούς του ΕΛΚ καθώς και τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μπαρόζο και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Ρομπάι. Παράλληλα, θα επιχειρήσει για μια ακόμη φορά να δημιουργήσει κοινό μέτωπο απέναντι στην πολιτική της Άγκελα Μέρκελ, στην οποία δεν αποκλείεται να ασκήσει δριμεία κριτική, με τους κυρίους Ραχόι και Κοέλο, προκειμένου να «τρέξουν» το επόμενο διάστημα Αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, όπως η έκδοση ευρωομολόγων, που ακόμη διχάζουν την Ευρώπη, με πρώτη να κρατά το «πανό της αντίστασης», η Γερμανίδα Καγκελάριος.

Οι «φρουροί» του Σαμαρά

Το επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά, έχει ποντάρει πολλά στη Σύνοδο του ΕΛΚ, καθώς εκτιμά πως τα σαφή μηνύματα που θα στείλει ο αρχηγός της παράταξης, τόσο σχετικά με τη συνέχιση της πολιτικής λιτότητας, που έχει εμπνευστεί το Βερολίνο, όσο και σε σχέση με τους κινδύνους που ελλοχεύον από την ενίσχυση του κ. Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο θεωρεί αφελή και επικίνδυνο, είναι ικανά να επιφέρουν θετικά αποτελέσματα, δεδομένου πως κανείς δεν αρέσκεται στο ρευστό σκηνικό που επικρατεί σήμερα στην πατρίδα μας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, συνοδεύεται, μεταξύ άλλων, από τον Αντιπρόεδρο του κόμματος, Σταύρο Δήμα, τους στενούς του συμβούλους Χρύσανθο Λαζαρίδη και Γιάννη Μουρμούρα, τον Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων & Ευρωπαϊκής Ένωσης, Σταύρο Παπασταύρου και τον Αναπληρωτή Εκπρόσωπο του κόμματος, Γιώργο Μουρούτη.