ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρκόπουλος: Στόχος μας το διψήφιο ποσοστό στις εκλογές

Μαρκόπουλος: Στόχος μας το διψήφιο ποσοστό στις εκλογές

Αποκλείουν κατηγορηματικά οι Ανεξάρτητοι Έλληνες το ενδεχόμενο στήριξης μιας κυβέρνησης στην οποία θα συμμετέχουν οι κ.κ. Βενιζέλος και Σαμαράς.

Στο πλαίσιο ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος κ. Κώστας Μαρκόπουλος, ανέφερε πως απαραίτητη προϋπόθεση για μια μετεκλογική συνεργασία είναι η καταγγελία του Μνημονίου, ενώ επεσήμανε ότι στόχος του κόμματός του είναι ένα διψήφιο ποσοστό στις προσεχείς εκλογές.

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, διεκδικούν την ψήφο των πολιτών με το σύνθημα την προστασία της ελληνικής οικογένειας και αναλαμβάνοντας τρεις δεσμεύσεις: τη διαγραφή του χαρατσιού, το κούρεμα των τραπεζικών δανείων και τη διαγραφή του Τειρεσία. Σε αυτό το μήκος κύματος θα κινούνται και τα διαφημιστικά σποτ των Ανεξαρτήτων Ελλήνων που ξεκινούν να μεταδίδονται από σήμερα», ανέφερε ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος.

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση σε ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, υποστηρίζοντας ότι σε αυτές τις εκλογές δεν έχουν ατζέντα και «χρησιμοποιούν την πιθανολόγηση της εξόδου από το ευρώ και τον φόβο των πολιτών, ως κίνητρο για να κερδίσουν ψήφους. Τα όσα λέγονται από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ περί επαναδιαπραγμάτευσης είναι ακοστολόγητα».

Ο κ. Μαρκόπουλος άσκησε κριτική και στον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο και κατηγόρησε για «ακοστολόγητη υποσχεσιολογία». Επισήμανε ακόμη ότι από αριστερό κόμμα τείνει πλέον στην αστικοποίηση, ενώ υποστήριξε ότι εγκαταλείπει την καταγγελία του Μνημονίου, παίρνοντας ασαφείς θέσεις.

Όσον αφορά το ντιμπέιτ, σημείωσε ότι θα είναι πολύ μεγάλο λάθος εάν δεν γίνει τηλεοπτική αναμέτρηση μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών.