ΚΟΜΜΑΤΑ

ΝΔ: Εφικτή η αποκατάσταση των ομολογιούχων

ΝΔ: Εφικτή η αποκατάσταση των ομολογιούχων

Τη δέσμευση της ΝΔ για την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν υποστεί οι ομολογιούχοι-φυσικά πρόσωπα, λόγω του PSI, διατύπωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, κ. Γιάννης Μιχελάκης.

Σε δήλωσή του, ο κ. Μιχελάκης υπενθύμισε ότι η Νέα Δημοκρατία είχε ζητήσει την εξαίρεση των ομολογιούχων από το «κούρεμα» αλλά και την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν.

«Σήμερα μια τέτοια λύση φαίνεται εφικτή. Έχει συζητηθεί με τους εκπροσώπους των ομολογιούχων. Προωθείται από τον ΟΔΔΗΧ και έχει και τη θετική γνωμοδότηση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Βιώσιμη λύση η οποία βασίζεται στο ότι η τρέχουσα τιμή των νέων ομολόγων που εκδόθηκαν για τις ανάγκες εφαρμογής του PSI είναι εξαιρετικά χαμηλή. Και προκύπτει από την ανταλλαγή των νέων ομολόγων αλλά και των ομολόγων του EFSF που κατέχουν μετά το PSI τα φυσικά πρόσωπα, με νέα πενταετούς διάρκειας ομόλογα», συμπλήρωσε ο κ. Μιχελάκης.

Σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία, με τη σχετική πρόταση δεν επιβαρύνεται το Δημόσιο, δίδεται διέξοδος στους ιδιώτες ομολογιούχους, αποκαθίσταται η φερεγγυότητα και η αξιοπιστία του Κράτους και δημιουργείται ασφάλεια για ανάλογες επενδύσεις στο άμεσο μέλλον, συντελώντας στην προσπάθεια για επανεκκίνηση της οικονομίας.

«Η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται να προωθήσει άμεσα μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου τη συγκεκριμένη πρόταση για την αποκατάσταση των ομολογιούχων φυσικών προσώπων», κατέληξε.