ΚΟΜΜΑΤΑ

ΠΑΣΟΚ: Διαφωνεί με τον τρόπο ιδιωτικοποίησης της ΕΛΒΟ

ΠΑΣΟΚ: Διαφωνεί με τον τρόπο ιδιωτικοποίησης της ΕΛΒΟ

Τη διαφωνία του «για τον σχεδιασμό με τον οποίον το υπουργείο Οικονομικών (και ο εκκαθαριστής) προωθεί την ιδιωτικοποίηση της ΕΛΒΟ» εκφράζει το ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας παράλληλα πως «είμαστε βέβαιοι ότι ο υπουργός, κ. Χαρδούβελης θα παρέμβει αμέσως».

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, αναφορικά με την Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ), τονίζεται ειδικότερα ότι «δεν είναι δυνατόν να επιχειρείται η τμηματική πώληση της επιχείρησης, η χωριστή πώληση των ανταλλακτικών που διαθέτει και η έλλειψη οιασδήποτε μέριμνας για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας σε αυτήν».

Υπενθυμίζεται ότι το κόμμα δια του προέδρου του, Ευάγγελου Βενιζέλου, παρενέβη πολλές φορές στο παρελθόν, αλλά και πρόσφατα, «αποφασιστικά για να μην κλείσει η επιχείρηση, πιστεύοντας στη δυνατότητα υγιούς και παραγωγικής λειτουργίας της» και σημειώνεται ότι «αυτό προτίθεται να πράξει και τώρα».

Επιπλέον, το ΠΑΣΟΚ υπενθυμίζει ότι η ΕΛΒΟ είναι πιστοποιημένη διεθνώς επιχείρηση, κύριος προμηθευτής των Ενόπλων Δυνάμεων σε τροχοφόρα οχήματα (μάχης και μεταφοράς προσωπικού), ενώ έχει κατασκευάσει και παραδώσει 900 αστικά λεωφορεία και 370 τρόλεϊ στο δημόσιο, πυροσβεστικά οχήματα, απορριμματοφόρα, φορτηγά κλπ., και συνεργάζεται μάλιστα με μεγάλους οίκους της διεθνούς παραγωγής.

«Για όλους τους παραπάνω λόγους καλούμε το Υπουργείο Οικονομικών να μην προχωρήσει σε αυτούς τους απαράδεκτους σχεδιασμούς», υπογραμμίζει το ΠΑΣΟΚ και σημειώνει ότι «η διαδικασία μεταβίβασης της ΕΛΒΟ πρέπει να διασφαλίζει την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας της και τις εκατοντάδες θέσεις εργασίας σε αυτή».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων