ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέργεια Τσίπρα – Ιερώνυμου στη μάχη κατά της φτώχειας

Συνέργεια Τσίπρα – Ιερώνυμου στη μάχη κατά της φτώχειας

Στα σκαριά συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με την Ελλαδική Εκκλησία με στόχο την αρωγή των ευπαθών κοινωνικά ομάδων, που δοκιμάζονται σκληρά από την οικονομική κρίση.

Η συνεργασία των δύο πλευρών αναμένεται σε πρώτη φάση να υλοποιηθεί μέσω της Περιφέρειας Αττικής, η οποία θα υλοποιήσει κοινωνικές δράσεις από κοινού με τις επιχώριες μητροπόλεις, ενώ επιθυμία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Τσίπρα, είναι να τεθεί ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, επικεφαλής του ανθρωπιστικού προγράμματος που σχεδιάζει να εφαρμόσει ως κυβέρνηση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», οι σχετικές συζητήσεις και επαφές έχουν αρχίσει από καιρό και πύκνωσαν ιδιαίτερα μετά τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκη, όταν και αναδείχθηκε από τον κ. Τσίπρα ως θέμα μείζονος σημασίας για το πρώτο διάστημα της διακυβέρνησης από το ΣΥΡΙΖΑ, η εφαρμογή ανθρωπιστικού προγράμματος.

Το σκεπτικό είναι ότι η Εκκλησία έχει εμπειρία στην υλοποίηση ανθρωπιστικών δράσεων μέσω των συσσιτίων και άλλων πρωτοβουλιών και έχει διαθέσιμο σύστημα δομών, με το οποίο μπορεί άμεσα να κινητοποιηθεί.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, στενοί συνεργάτες του κ. Τσίπρα , όπως ο κ. Νίκος Παππάς καθώς και στελέχη που εργάζονται στην κατεύθυνση της αποκατάστασης των σχέσεων με την Εκκλησία, όπως ο γραμματέας του κόμματος κ. Δημήτρης Βίτσας και ο κ. Ανδρέας Καρίτζης, έχουν συχνές επαφές με το επιτελείο του Προκαθημένου της Ελλαδικής Εκκλησίας προς την κατεύθυνση αυτή, ώστε να διερευνηθούν οι δυνατότητες μια συνεργασίας τέτοιου είδους.

Ο κ. Ιερώνυμος, αν και δεν έχει προς το παρόν προσδιορίσει ποιος θα είναι ο ρόλος του σε ένα τέτοιο εγχείρημα, ωστόσο, σε πρώτη φάση έχει «ευλογήσει» τη συνεργασία της Περιφερειάρχη κας Ρένας Δούρου με τις τοπικές μητροπόλεις.

Σχετικές ειδήσεις