ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ για Ρωμανό: Ατελέσφορη η νομοθετική πρωτοβουλία

ΣΥΡΙΖΑ για Ρωμανό: Ατελέσφορη η νομοθετική πρωτοβουλία

Ατελέσφορη - χρονικά και σε περιεχόμενο - χαρακτήρισε η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ τη νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργού Δικαιοσύνης, μετά τη συνάντηση με τον Χαράλαμπο Αθανασίου, σχετικά με τις εκπαιδευτικές άδειες κρατουμένων υπό διπλή ιδιότητα υποδίκου και καταδίκου, με αφορμή την υπόθεση του Νίκου Ρωμανού.

Όπως δήλωσε ο βουλευτής του κόμματος, Θόδωρος Δρίτσας, η διάταξη αυτή δεν προφέρει λύση αφού αφενός είναι ιδιαίτερα κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του νεαρού κρατούμενου και αφετέρου βρισκόμαστε σε μια χρονική συγκυρία η οποία είναι άσχημη, αφού το Σάββατο (06/12/2014) είναι η ημέρα τιμής και μνήμης στον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, φίλο του Ρωμανού.

Επισήμαναν επίσης, τόσο ο ίδιος, όσο και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, πως δεν πρέπει η ζωή ενός ανθρώπου να σταθμίζεται με βάση τυπικούς λόγους και πρόσθεσαν πως πρότειναν και ζητούν λύση για το θέμα σε άλλη κατεύθυνση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει σκέψη να επαναλάβει ο νεαρός κρατούμενος την αίτησή του προς το Συμβούλιο των φυλακών, ώστε να ζητηθεί εκ νέου η γνωμοδότηση του ειδικού ανακριτή τρομοκρατίας, ο οποίος την πρώτη φορά είχε αρνηθεί να δώσει τη συναίνεσή του.

Αυτή άλλωστε η άρνηση είναι καθοριστική στην υπόθεση, αφού είναι δεσμευτική για τα μέλη του Συμβουλίου.

Σχετικές ειδήσεις