ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε θέσεις μάχης οι δελφίνοι της ΝΔ

Σε θέσεις μάχης οι δελφίνοι της ΝΔ

Καζάνι που βράζει θυμίζει η Νέα Δημοκρατία

Η συμφωνία που εξασφαλίζει ο Α.Τσίπρας «τελειώνει» τον Α.Σαμαρά

Στη Λεωφόρο Συγγρού επικρατεί απίστευτος εκνευρισμός τις τελευταίες ημέρες καθώς οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού αντιλαμβάνονται πως το τέλος δεν είναι μακριά.

Οι «πέριξ» του Αντώνη Σαμαρά βλέπουν τους Ευρωπαίους να ενδίδουν στις πιέσεις του ΣΥΡΙΖΑ προσφέροντας ανάσα στη χώρα, την ώρα που η προηγούμενη κυβέρνηση ετοίμαζε μπαράζ νέων μέτρων εις βάρος των Ελλήνων.

Τις έντονες αντιδράσεις στελεχών της ΝΔ προκάλεσε και η σκληρή ανακοίνωση του ΕΛΚ για την Ελλάδα την οποία έσπευσε να... υπογράψει και ο Α. Σαμαράς παρά το γεγονός ότι νωρίτερα δήλωσε ότι πήγε στις Βρυξέλλες με τη φανέλα της εθνικής Ελλάδος.

Οι σαφείς αποστάσεις που παίρνουν οι «γαλάζιοι» αποκτούν μορφή εσωκομματικής αμφισβήτησης και όλοι πλέον βλέπουν την καρέκλα του Αντώνη Σαμαρά να βρίσκεται υπό κατάρρευση.

Ντόρα Μπακογιάννη, Δημήτρης Σιούφας και Γιάννης Μιχελάκης με δημόσιες τοποθετήσεις τους άσκησαν σκληρή κριτική, ενώ ο Κυριακός Μητσοτάκης που είναι και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος υποστήριξε πως θα μπορούσε να ήταν διαφορετική η διατύπωση του ψηφίσματος του ΕΛΚ.

Υπό το πρίσμα αυτό, πολλοί στη Νέα Δημοκρατία δεν αποκλείουν ραγδαίες εξελίξεις με το τέλος της συνεδρίασης του Eurogroup, κάτι που σημαίνει πως από το βράδυ της Δευτέρας θα αρχίσουν τα... όργανα στην κεντροδεξιά παράταξη.

Ήδη οι πρώτες μετρήσεις της κοινής γνώμης είναι στα χέρια ορισμένων δελφίνων, ενώ δεν λείπουν μετρήσεις από «παίκτες» που έχουν ενδιαφέρον για την επόμενη ημέρα στον ένα εκ των δύο πυλώνων του εγχώριου πολιτικού συστήματος.

Νίκος Δένδιας, Κυριάκος Μητσοτάκης, Ευριπίδης Στυλιανίδης και Μάκης Βορίδης φαντάζουν ως τα φαβορί να διεκδικήσουν την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας σε περίπτωση που τηρηθεί η εκλογή προέδρου του κόμματος από τη βάση, αν και υπάρχουν και «δελφινάκια» που γλυκοκοιτάζουν τον προεδρικό θώκο της ΝΔ.

Στο παρασκήνιο πάντως οι ζυμώσεις έχουν πάρει φωτιά, με το δείπνο των 17 που οργάνωσε η Μαριέττα Γιαννάκου να αποτελεί την κορωνίδα της ευθείας αμφισβήτησης της «νομιμότητας» του Αντώνη Σαμαρά να συνεχίσει να βρίσκεται στο τιμόνι της Νέας Δημοκρατίας.

Η περίοδος ανοχής που ο σημερινός Πρόεδρος της ΝΔ φέρεται να είχε εξασφαλίσει από τον Κώστα Καραμανλή μοιάζει να εξαντλείται και όσο κι' αν ο δεύτερος συνιστά ψυχραιμία σε όλους. Η κλεψύδρα όπως όλα δείχνουν αδειάζει επικίνδυνα για τους σημερινούς ενοίκους της Λεωφόρου Συγγρού κάτι που σημαίνει ότι σιγά σιγά τα στόματα θα ανοίγουν και οι αντιδράσεις θα οξύνονται.

Σχετικές ειδήσεις