ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Θεοδωράκης: Tο Ποτάμι ενδιαφέρει πάρα πολύ τους Ευρωπαίους

Στ. Θεοδωράκης: Tο Ποτάμι ενδιαφέρει πάρα πολύ τους Ευρωπαίους

Για ανάγκη «επιστροφής στην κανονικότητα ώστε να ανορθωθεί, αύριο, η οικονομία»» μίλησε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης συναντήθηκε στη Ρώμη με αντιπροσωπεία του ιταλικού Κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, σήμερα Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015.

Σε δηλώσεις που έκανε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Στ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε στις επαφές που είχε στις Βρυξέλλες αλλά και στη Ρώμη και έκανε λόγο για ενδιαφέρον που έδειξαν οι Ευρωπαίοι για τις θέσεις του Ποταμιού.

Ο πρόεδρος του Ποταμιού είπε επίσης: «Δεν ήμασταν εμείς, προεκλογικά, που λέγαμε ότι δεν χρειαζόμαστε τα μνημονιακά λεφτά - αυτά που έλεγαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και οι σημερινοί υπουργοί. Πιστεύουμε ότι χρειαζόμαστε τα λεφτά της Ευρώπης και πάνω απ' όλα χρειαζόμαστε, γρήγορα, μεταρρυθμίσεις. Για έναν επιπλέον λόγο: για να υπάρξει εμπιστοσύνη από την πλευρά των εταίρων και ταυτόχρονα εμπιστοσύνη του κόσμου. Να επιστρέψει o κόσμος τα λεφτά στις τράπεζες, να αρχίσει να δουλεύει η αγορά και η οικονομία.

Στη Ρώμη ο Στ. Θεοδωράκης συναντήθηκε με τον Λορέντζο Γκουερίνι, δεύτερο γραμματέα του Δημοκρατικού Κόμματος του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι, τον Ρομπέρτο Σπεράντζα, πρόεδρο της ομάδας του Δημοκρατικού Κόμματος στην ιταλική βουλή, τον Έντσο Αμεντόλα, γραμματέα διεθνών υποθέσεων του Δημοκρατικού Κόμματος, την Φραντζέσκα Ντουλίσε, υπεύθυνη για τον συντονισμό διεθνών σχέσεων των «Δημοκρατικών» και τον Λουτσιάνο Βέκκι, υπεύθυνο ευρωπαϊκών θεμάτων του ίδιου κόμματος.

Αναφερόμενος στις επαφές που είχε στις Βρυξέλλες είπε: «Υπήρξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον στις Βρυξέλλες για τις απόψεις μας, διότι όλοι διακρίνουν ότι η χώρα μας έχει πολλά, πολλά εμπόδια, να υπερβεί. Και επειδή είναι γνωστό ότι το Ποτάμι είναι μια μεταρρυθμιστική δύναμη που φέρνει απόψεις και συγκεκριμένες λύσεις, όλοι ήθελαν να μάθουν τι είναι αυτό που προτείνουμε εμείς στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό».

Σχετικές ειδήσεις