ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θυσιάζει τους συνεργάτες του για την «καρέκλα» ο Σαμαράς

Θυσιάζει τους συνεργάτες του για την «καρέκλα» ο Σαμαράς

Την εκτίμηση ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα κάνει τα πάντα για να παραμείνει στην ηγεσία της ΝΔ την είχαμε γράψει πριν ακόμα γίνουν οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Προς επίρρωση του ρεπορτάζ, ο Αντώνης Σαμαράς διώχνει ακόμα και τους στενούς συνεργάτες του, προκειμένου να κατευνάσει την σε βάρος του κριτική για την ύπαρξη καμαρίλας και περιβάλλοντος.

ΤΟΥΣ ΔΙΩΧΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΕΙ ΤΑ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΠΥΡΑ

Ο αναβρασμός που επικρατεί στην κομματική βάση και την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται πως έχει θορυβήσει τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος είναι έτοιμος να προχωρήσει σε ύστατη προσπάθεια αντιστροφής του εσωκομματικού κλίματος.

Την Πέμπτη (05/03/2015) συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα και την Κυριακή (08/03/2015) η Πολιτική Επιτροπή του κόμματος, κάτι που σημαίνει πως το επόμενο πενθήμερο θα είναι δύσκολο για την ηγετική ομάδα της Λεωφόρου Συγγρού, η οποία θα πρέπει να υποστεί τη σκληρή κριτική στελεχών που θα επιχειρήσουν να αμφισβητήσουν τους χειρισμούς της τελευταίας περιόδου.

Ο ίδιος ο Πρόεδρος της ΝΔ έχει επιδοθεί τις τελευταίες ημέρες σε ένα μπαράζ επαφών με βουλευτές και κομματικά στελέχη σε μία προσπάθεια να αναθερμάνει τις επαφές του και να λειάνει το επίπεδο της κριτικής, οι κορυφαίοι όμως της γαλάζιας παράταξης όπως οι κ.κ. Δένδιας, Μητσοτάκης και Στυλιανίδης επιμένουν να κρατούν αποστάσεις.

Εν μέσω διασταυρούμενων πυρών βρίσκεται ο Γραμματέας του κόμματος, Ανδρέας Παπαμιμίκος, ο οποίος προσπαθεί να κατευνάσει τα πνεύματα εκατέρωθεν, κάτι που πάντως δεν είναι ιδιαίτερα εύκολο μιας και οι ζυμώσεις στο παρασκήνιο ανάβουν τα αίματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, δεν αποκλείεται ο Αντώνης Σαμαράς στην πρωτολογία του στην ΚΟ να επιχειρήσει αιφνιδιασμό, ανακοινώνοντας τη διενέργεια άτυπης Εθνικής Συνδιάσκεψης και όχι συνεδρίου που ζητούν οι γαλάζιοι κομματικοί, ενώ τις τελευταίες ημέρες καλλιεργείται εντέχνως το ενδεχόμενο ανθρωποθυσιών του στενού του περιβάλλοντος, σε μία κίνηση εκτόνωσης της κρίσης.

Τις τελευταίες ώρες φουντώνουν οι φήμες ότι παρελθόν θα αποτελέσει ο πρώην επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου Τύπου, Γιώργος Μουρούτης, ενώ σε απόσταση ασφαλείας θα μείνει και ο κ. Χρύσανθος Λαζαρίδης, που εσχάτως δέχεται πολλά πυρά από το καραμανλικό περιβάλλον.

Αν συνυπολογίσει κανείς και το γεγονός πως ο άλλοτε Υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης είναι πλέον κοινοβουλευτικός θα επιχειρηθεί από τον Πρόεδρο της ΝΔ να σχηματιστεί η εικόνα της διεύρυνσης του παιχνιδιού με την τοποθέτηση νέων προσώπων, καθώς ένα βασικό επιχείρημα των επικριτών του, αφορά το γεγονός πως το κόμμα διοικείται τα τελευταία χρόνια από μία κλειστή ομάδα.

Όπως επεσήμανε κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ στο Νewsbomb.gr, με την πρωτοβουλία αυτή, ο Αντώνης Σαμαράς θα επιχειρήσει να διασώσει τον εαυτό του, ακόμα και αν χρειαστεί να παραδώσει στην εσωκομματική «πυρά» τους στενούς του συνεργάτες.

Το αν η κίνηση αυτή βέβαια θα πείσει τους κορυφαίους της Λεωφόρου Συγγρού να ρίξουν τους τόνους, μένει να αποδειχθεί...

Σχετικές ειδήσεις