ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος: Υπήρξαν πιέσεις για να μην μπούμε στην κυβέρνηση

Καμμένος: Υπήρξαν πιέσεις για να μην μπούμε στην κυβέρνηση

Μήνυμα προς τους δανειστές πως η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να ανεχτεί τους εκβιασμούς στέλνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ – «ΦΩΤΙΑ» ΓΙΑ ΤΟ «ΠΑΡΤΙ» ΣΤΑ ΕΞOΠΛΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΑΝΕΛ

Ο κ. Καμμένος, σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Αγορά» και στον Βαγγέλη Γιακουμή, ξεκαθαρίζει πως σε περίπτωση που οι δανειστές συνεχίσουν να πιέζουν την ελληνική κυβέρνηση, τότε θα πάμε σε δημοψήφισμα.

«Να πάμε σε εκλογές όταν έχουμε το 80% του ελληνικού λαού, το μόνο που θα κάνουμε είναι να επιβεβαιώσουμε τη βούληση του ελληνικού λαού. Δεν υπάρχει κάποιο θέμα. Εάν το θέσουν, εάν θέσουν θέμα αμφισβήτησης σε σχέση με τη βούληση του ελληνικού λαού και της κυβέρνησης και θέλουν, μία απάντηση θα μπορούσε να είναι το δημοψήφισμα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, υπογραμμίζει πως «δεν θα το επιδιώξουμε, διότι δεν έχουμε κανέναν λόγο να αμφισβητήσουμε ότι ο λαός είναι μαζί μας».

Την ίδια στιγμή, στέλνει σαφές μήνυμα προς τους Γερμανούς, λέγοντας πως είναι αυτοί που πρέπει να πειστούν ότι υπάρχει Δημοκρατία. «Η επικυριαρχία τελείωσε», τονίζει, μεταξύ άλλων.

Σε ερώτηση για ενδεχόμενη συμμετοχή στην κυβέρνηση του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Καμμένος είναι σαφής: «Είναι χαρακτηριστικό ότι έχει γίνει μια τεράστια προσπάθεια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξαρτήτων Ελλήνων είτε να μην είχε γίνει ποτέ, είτε να ανατραπεί, είτε να "εμπλουτιστεί", εντός εισαγωγικών. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρωθυπουργός έβγαλε ένα κείμενο της Deutsche Bank στο Κυβερνητικό Συμβούλιο, το οποίο προέτρεπε σε ανατροπή της κυβέρνησης και υποχρέωσή της να συνεργαστεί με το Ποτάμι. Επίσης, είναι ενδεικτικό αυτό που είπε ο κ. Δραγασάκης, ότι ο Γερμανός πρέσβης τον είχε καλέσει πριν από τις εκλογές και του είπε να μη συνεργαστεί με τους ΑΝ.ΕΛ., αλλά με το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ. Προσπαθούν να αλλοιώσουν τη λαϊκή εντολή και να κάνουν τον ΣΥΡΙΖΑ να μετατραπεί σε ένα ΠΑΣΟΚ του 2015. Δεν πρόκειται να γίνει αυτό. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει λάβει μια ξεκάθαρη εντολή από τον ελληνικό λαό να ανατρέψει αυτή την πολιτική. Και να ξέρουν ότι δεν θα γλιτώσει κανείς».

Και προσθέτει: «Το Ποτάμι, ας πούμε... Εγώ δεν έχω τίποτα με τον κ. Θεοδωράκη, δεν τον ξέρω καν, ούτε έχω φάει στα εστιατόριά του. Ούτε συνέντευξη δεν του έχω δώσει, γιατί στα Μέσα που δούλευε ποτέ δεν μου έπαιρνε συνέντευξη. Θα σας πω όμως κάτι... Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του κ. Θεοδωράκη για τη δημιουργία της ΜΟΜΑ, όταν την ανακοίνωσα. Ούτε εργολάβοι δεν τόλμησαν να αντιδράσουν. Ο μόνος που αντέδρασε ήταν ο κ. Θεοδωράκης. Με αυτόν τον άνθρωπο, με συνεργασίες που είχε με εθνομηδενιστές, με την πλήρη παράδοση στη γερμανική πολιτική, μπορεί να υπάρξει συνεργασία; Ούτε με το ΠΑΣΟΚ μπορεί να υπάρξει συνεργασία. Με το κομμάτι του ΠΑΣΟΚ το οποίο χειροκροτεί τον κ. Βορίδη όρθιο, συγκινημένο, δεν μπορούμε να συνεργαστούμε. Με τα άκρα δεν συνεργαζόμαστε εμείς».

Αναφορικά με τις επενδύσεις από ΗΠΑ, Κίνα και Ρωσία, ο κ. Καμμένος αναφέρει ότι οι επενδύσεις αυτές «θα οδηγήσουν σε μεγάλη ανάπτυξη. Μπορεί να μη συμφωνώ με την παραχώρηση του 67% του ΟΛΠ στην Cosco, αλλά θεωρώ ότι οι Κινέζοι μπορούν να επενδύσουν στον σιδηρόδρομο. Επίσης, η συμμετοχή των αμερικανικών εταιρειών που συνεργάζονται ήδη με την ΕΑΒ στο μετοχικό κεφάλαιο της ΕΑΒ και η μετατροπή σε κέντρο εξυπηρέτησης όλων των αμερικανικών αεροσκαφών της Μεσογείου στην Τανάγρα αποτελούν επενδύσεις οι οποίες θα δώσουν πολλές θέσεις εργασίας».

«Τα ίδια ακριβώς έλεγαν και για τον Τσοχατζόπουλο», απαντά ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ σε ερώτηση για την εξεταστική για το μνημόνιο και αν έχουν παραγραφεί οι ποινικές ευθύνες του Παπανδρέου και συμπληρώνει: «Το αδίκημα όμως είναι συνεχές. Εάν, για παράδειγμα, βρεθεί ότι κάποιος ο οποίος γνώριζε την είσοδο της χώρας στον μηχανισμό στήριξης και πόνταρε στα CDS δημιούργησε ένα κεφάλαιο... Η παραγωγή τόκων από αυτό το κεφάλαιο κάνει το αδίκημα συνεχές, όπως η περίπτωση με τον Μαντέλη και τον Τσοχατζόπουλο».

Παράλληλα, χαρακτηρίζει πρωτοφανή τα όσα έχει δει στο υπουργείο για τα εξοπλιστικά. «Δεν πίστευα ότι μπορούσε να είχε ξεφύγει πια τόσο πολύ το πρόβλημα και να μην υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί. Υπήρχε νομοθεσία για Επιτροπή Εσωτερικών Υποθέσεων, αλλά αυτή δεν είχε ποτέ διορισθεί. Τη συγκρότησα μέσα σε λίγες μέρες. Επισκεφθήκαμε τους εισαγγελείς διαφθοράς και τους κατέθεσα τις πρώτες, αρκετές εκατοντάδες σελίδες, από δύο κατ' αρχήν συμβάσεις στις οποίες φέρεται ότι το ελληνικό δημόσιο έχει ζημιωθεί εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Οι συμβάσεις αυτές είναι ξεκρέμαστες εντελώς. Έχουμε ατιμολόγητα 240 εκατομμύρια περίπου. Δεν υπάρχουν τιμολόγια. Ένα παράδειγμα σας δίνω... Δεν υπάρχει καμία εγγυητική επιστολή τραπέζης, όπως προβλέπεται από τον νόμο, για την υπόθεση των ελικοπτέρων».

Και καταλήγει: «Ελικόπτερα βάζουν κεραίες, οι οποίες τους απαγορεύουν να κατεβούν σε περιοχές λόγω του όγκου, που δεν συνδέονται πουθενά οι κεραίες αυτές. Έχουμε "σου-άπ" τα οποία φέρονται στο υπουργείο Άμυνας να μην έχουν πληρωθεί και να έχουν πληρωθεί από το υπουργείο Οικονομικών 41.900.000 ευρώ. Η κατάσταση, δηλαδή, η οποία υπάρχει αυτή τη στιγμή στον τομέα των προμηθειών πιστεύω ότι θα οδηγήσει με σωστούς νομικούς χειρισμούς σε αποζημίωση του ελληνικού δημοσίου και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τεράστια ποσά».

Σχετικές ειδήσεις