ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος: Στις 7 Ιουνίου η εκλογή νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ

Βενιζέλος: Στις 7 Ιουνίου η εκλογή νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη συνεδρίαση της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ότι δύο μήνες μετά τις εκλογές «έχουν επιδεινωθεί όλα τα μεγέθη της οικονομίας», αλλά και πως «η κυβέρνηση βρίσκεται σε απόλυτο στρατηγικό εγκλωβισμό».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αφού τόνισε ότι υπάρχει μία και μόνη εθνική στρατηγική, αλλά και μία μόνη αλήθεια, εξήγησε ότι το κόμμα του δεν ζητεί αναδρομική δικαίωση και προσχώρηση στις θέσεις του, αλλά προσχώρηση στην κοινή λογική και την αλήθεια.

Ως προς τις διαδικασίες που αφορούν στο συνέδριο και θα συνδυαστούν με αλλαγή ηγεσίας, ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι η θητεία του λήγει και δεν ανανεώνεται στο συνέδριο 15-17 Μαΐου, προτείνοντας η εκλογή νέας ηγεσίας να γίνει στις 7 Ιουνίου.

«θα βοηθήσει την παράταξη και τη χώρα. Το τελευταίο που μπορώ να κάνω είναι να εγγυηθώ τη διαδικασία αλλά όχι να την υπαγορεύσω και σας καλώ να αναλάβετε τις ευθύνες σας», επισήμανε χαρακτηριστικά, για να συμπληρώσει: «Το ΠΑΣΟΚ πλησιάζει προς το μεγάλο Συνέδριό του και πρέπει να περάσουμε από την αυτοκριτική στη βαθιά αυτογνωσία. Το κόμμα λόγω της κρίσης έχει υποστεί τα τελευταία 5 χρόνια οδυνηρή ήττα».

Σχετικά δε με την κίνηση του Γιώργου Παπανδρέου να ιδρύσει δικό του κόμμα, κατέληξε: «Κάποια στελέχη μάς οδήγησαν σε απώλεια δυνατοτήτων και της τρίτης θέσης, όπως η επιλογή του Γιώργου Παπανδρέου»…

Σχετικές ειδήσεις