ΚΟΜΜΑΤΑ

Χρυσόγονος για Κοστέλο: Πως συνάδει η επιστολή του με το «σχέδιο Γιούνκερ»;

Χρυσόγονος για Κοστέλο: Πως συνάδει η επιστολή του με το «σχέδιο Γιούνκερ»;

Για την επιστολή του Ντ. Κοστέλο με την οποία χαρακτήριζε «μονομερείς ενέργειες» τα νομοσχέδια για την ανθρωπιστική κρίση και τη ρύθμιση οφειλών, ρωτά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος.

Στην ερώτησή του ο κ. Χρυσόγονος αναφέρεται στο «σχέδιο Γιούνκερ» το οποίο προβλέπει την εκταμίευση δύο δισεκατομμυρίων ευρώ από τα διαρθρωτικά ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση.

Ο κ. Χρυσόγονος ρωτάει την Επιτροπή:

  • Πώς συνάδει το περιεχόμενο της επιστολής του υπαλλήλου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τις μεταγενέστερες δηλώσεις του Προέδρου της;
  • Σε ποιο βαθμό μπορεί να διασφαλίσει πως οι μετέχοντες στα τεχνικά κλιμάκια που αποστέλλονται στην Ελλάδα δεν μένουν προσκολλημένοι στις ρυθμίσεις των Μνημονίων Συνεννόησης αρνούμενοι να δουν την αποτυχία των εκεί περιλαμβανόμενων μέτρων και αγνοώντας το μεταγενέστερο πλαίσιο συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου 2015;

«Ο Ντέκλαν Κοστέλο, διευθυντής στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και μέλος της τρόικα από τον Ιούλιο του 2014, σε πρόσφατη επιστολή του χαρακτήρισε την ψήφιση από την ελληνική Βουλή του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης ως «μονομερή και αποσπασματική ενέργεια, η οποία είναι ασυνεπής ως προς τις δεσμεύσεις που υπάρχουν συμπεριλαμβανομένης και της συμφωνίας της 20 Φεβρουαρίου» σημειώνει ο κ. Χρυσόγονος.

«Εν τούτοις, λίγες μέρες αργότερα, ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλωντ Γιούνκερ ανακοίνωσε πως αποδεσμεύει δύο δισεκατομμύρια ευρώ από τα διαρθρωτικά ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση και ότι ελπίζει στην υιοθέτηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος για την αντιμετώπιση της ως τον Ιούνιο, αποδεικνύοντας έτσι πως η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης όχι μόνο δεν συνιστά μονομερή ενέργεια εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά αντίθετα, προτεραιότητα για την Ευρωπαϊκή Ένωση.» καταλήγει ο κ. Χρυσόγονος.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων