ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνάκης: Δεν είναι ρεβανσισμός η εξεταστική επιτροπή για τα μνημόνια

Κορωνάκης: Δεν είναι ρεβανσισμός η εξεταστική επιτροπή για τα μνημόνια

Ικανοποιημένος από την πορεία της κυβέρνησης εμφανίζεται ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κορωνάκης. Ταυτόχρονα, χαρακτηρίζει «σοβαρή πολιτική πράξη» τη σύσταση της εξεταστικής επιτροπής για τα μνημόνια.

Σε συνέντευξή του στην «Βραδυνή της Κυριακής», ο κ. Κορωνάκης, επανέλαβε τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, λέγοντας πως «δεν προβλέπει και δεν θα εφαρμόσει καμία περικοπή σε μισθούς και συντάξεις. Δεν προβλέπει και δεν θα εφαρμόσει νέα υφεσιακά μέτρα».

Απαντώντας σε ερώτηση, σχετικά με τον αν ο κ. Τσίπρας αναζητά χρηματοδοτικές πηγές στη Ρωσία, ο κ. Κορωνάκης σημειώνει :«Η χώρα είναι μια ανεξάρτητη και ισχυρή οντότητα που μπορεί να επιλέγει τους συνομιλητές της. Εγκαινιάζουμε μέσα και από αυτές τις επαφές μια νέα εποχή πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής προς όφελος των συμφερόντων του λαού. Αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα και από τη γεωπολιτική θέση της χώρας για καινούριες αναπτυξιακού χαρακτήρα συμμαχίες».

Επίσης, ανέφερε ότι ήδη υλοποιήθηκαν πολλά απο τα εξαγγελθέντα στη Θεσσαλονίκη: «Ο νόμος για την αναχαίτιση της ανθρωπιστικής κρίσης, ο νόμος για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 100 δόσεις αποτελούν βασικά στοιχεία του προγράμματος της Θεσσαλονίκης. Η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και η αντικατάστασή του από το Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, που έρχεται όπως και μια σειρά από νομοσχέδια που βρίσκονται στην λίστα των μεταρρυθμίσεων αποτελούν πυλώνες του προγράμματός μας».

Σχετικές ειδήσεις